Diari Més

Trànsit

Tarragona és la segona demarcació on més s'han reduït els accidents mortals

Els sinistres en zones interurbanes han disminuït un 36% respecte a l’estiu del 2015 i les víctimes han passat de 13 a 8

El passat dimecres va tenir lloc un accident mortal a Altafulla.

Tarragona és la segona demarcació on més s'han reduït els accidents mortalsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona és la segona demarcació de Catalunya on més s’ha reduït el nombre d’accidents amb víctimes mortals en zones interurbanes durant l’estiu, respecte a l’any passat. Concretament, els accidents han disminuït un 36% respecte a l’estiu de 2015. La primera demarcació ha estat Lleida, on la sinistralitat ha baixat fins a un 43% respecte al’estiu de 2015.

Entre els mesos de juny i agost, a Tarragona hi ha hagut 7 accidents mortals. L’any passat, en aquestes dates, ja n’hi va haver 11, i l’any 2010, 12. Pel que fa a Lleida, va registrar deu accidents i, enguany, 8, una xifra que no s’allunya molt de la del 2010, que va comptar amb deu sinistres. Barcelona també ha reduït considerablement les seves xifres, passant d’11 accidents l’any 2015 a 9 d’enguany. Pel que fa a Girona, la situació s’ha mantingut estable amb la mateixa quantitat d’accidents mortals, 11.

En el cas de víctimes mortals a les carreteres, Tarragona també ocupa un bon lloc en el rànquing. L’estiu del 2015, la demarcació va registrar 13 morts i, enguany, 8. El decrement és de 5 persones. La reducció a Lleida és de 7 persones mortes menys i la de Barcelona, 2. L’única demarcació que ha superat el nombre de víctimes mortals aquest estiu és Girona, que n’ha sumat una més que l’any passat.

Així doncs, pel que fa aBarcelona, Lleida i Tarragona, les xifres estiuenques han millorat considerablement, mentre que Girona es manté estable respecte l’any passat.

No a «l’autocomplaença»

Aquest estiu hi ha hagut 34 accidents mortals amb 36 víctimes mortals en zona interurbana a tot Catalunya, 13 persones mortes menys que l’any passat, quan hi va haver 46 accidents mortals amb 49 persones mortes. Així, els accidents han disminuït un 26% respecte a l’estiu del 2015 i un 47% respecte a l’estiu del 2010.

Les xifres són relativament bones, però el conseller Jordi Jané, durant una compareixença celebrada aquest dimecres, va reiterar que no vol caure en «l’autocomplaença» i va assegurar que «no podem quedar-nos com si no passés res, continuen havent-hi persones que es moren a les carreteres i la majoria dels accidents no es poden evitar».

Pel que fa als vehicles implicats en els accidents mortals, les dades constaten que un terç de les víctimes són motoristes, en concret 12 de les 36 totals. Com a curiositat, en el període entre el juny i l’agost d’enguany, no ha mort cap ciclista, quan l’any passat en van morir 5. Pel que fa als vianants, aquest any n’ha mort un i l’any passat, 4.

El conseller d’Interior va destacar que en un 38% d’aquests accidents amb víctimes mortals, el vehicle anava sol, i que en un 35,3%, la causa principal ha estat la distracció. Segons Jané, «la gent es distreu massa i des del Departament d’Interior dirigim campanyes adreçades als conductors perquè no es distreguin». A més, el conseller va tornar a fer una crida a l’ús del casc i del cinturó, de què va dir que «malauradament cal lamentar que massa vegades les persones no el porten». Per últim, des de la Generalitat es va fer especial esment a la conducció sota els efectes de l’alcohol o les drogues.

tracking