Diari Més

Solidaritat

12 anys i un repte: guanyar al Càncer

El Josep i l’Adrià van recollir l’any passat 750 euros pel Sant Joan de Déu, aquest somien amb els 1.000

Els dos joves presentant la seva segona cursa, que se celebra diumenge a Pallaresos.

12 anys i un repte: guanyar al CàncerJoan Antoni Torreblanca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Molts nens i nenes ho passen malament, només volem que tinguin una vida normal». Tan senzill, però alhora tan complicat. Per acostar-se a aquest desig, el Josep i l’Adrià Calvet dos nens de 12 anys tornen a organitzar per segon any consecutiu, aquest diumenge, una cursa solidaria als Pallaresos per recaptar fons per l’àrea d’investigació Oncològica de l’Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu de Barcelona. Ells han crescut –ara tenen 12 anys– i per això el seu esdeveniment també ho havia de fer. No només busquen la solidaritat dels nens i nenes que fins ara podien córrer, també, la dels adults, que solidàriament pagaran 10 euros per la inscripció, cinc més que els menuts. En aquests darrers mesos han dissenyat una nova ruta, de cinc quilòmetres, a través dels boscos que envolten la seva localitat, fregant el Pont del Diable.

Aquest dilluns començava a l’escola de La Salle de Tarragona, on els dos nens estudien, una lluita titànica per sumar a companys i amics de tots els cursos a l’esdeveniment que tindrà lloc diumenge. El Josep i l’Adrià, que ja estan molt acostumats a haver de lidiar amb polítics, empresaris i proveïdors, també ho han fet amb la directora del centre concertat, «volem preguntar-li a la directora si ens dóna permís per penjar els cartells de la cursa», explicaven fa uns dies. Una setmana contrarellotge per animar a petits i grans a estar als Pallaresos i aglutinar a com més gent millor per tal de dur la major suma econòmica possible a l’hospital barceloní, referència a Catalunya en els tractaments infantils.

Enguany a l’esdeveniment també vendran les polseres de l’entitat. De fet, al centre hospitalari ja els coneixen prou bé: l’any passat es van quedar bocabadats en assabentar-se de què dos nens de deu anys –en aquell moment encara no havien fet ni els 11– estaven organitzant la seva pròpia cursa popular per tal de destinar íntegrament els beneficis a l’entitat. «Ens explicaven que estaven acostumats a rebre fons d’actes organitzats per nens i nenes de 15 o 16 anys, però mai havien vist un cas així», comentava, ara fa 12 mesos la seva mare. La cursa del 6 de setembre de 2015 va aconseguir destinar 750 euros a l’àrea d’Oncologia, per tal d’ajudar a la investigació del càncer o la leucèmia infantil. El gran esforç, que enguany es torna a repetir, va ser, a banda de congregar les desenes de participants, aconseguir que empreses tarragonines els brindessin suport econòmic, per tal de poder costejar totes les despeses que suposa una competició d’aquesta mena –entre dorsals, samarretes, medalles, copes i premis– i entregar a l’hospital la suma íntegra recollida.

De moment enguany, ja estan molt a prop, compten amb una onzena d’empreses privades que els hi han fet costat, i amb l’Ajuntament dels Pallaresos, que s’encarrega de posar l’ambulància pel preventiu, ja que les xifres que mou aquesta cursa no són pas de broma: en l’edició del 2015 van ser prop de 200 nens i nenes, i en la d’enguany, on també s’acolliran adults, podrien ben bé duplicar la xifra. «Esperem arribar als 1.000 euros en aquesta edició», deia el Josep.

Oberts a col·laboracions d’última hora

Com en l’anterior edició, s’ha creat la fila zero, on qualsevol ciutadà que ho desitgi pot fer la seva aportació voluntària encara que no s’apunti a córrer. A més a més, segons explicava el pare dels petits a Diari Més, Pep Calvet, també esperen amb moltes ganes col·laboracions, especialment econòmiques, d’empreses del territori. Estan oberts a noves donacions fins al mateix dia de la competició.

La segona cursa infantil solidària Els Pallaresos i el primer Open de cinc quilòmetres es realitzaran aquest diumenge a partir de les 10 del matí. El lloc de quedada és al Camp Municipal d’Esports de la localitat. Les inscripcions es poden fer a Athleticevents.net o el mateix dia de la cursa. Les donacions o els possibles dubtes es poden aclarir a través del telèfon 649 85 53 52.

El Josep i l’Adrià ja ho tenen tot enllestit, el primer se n’encarregarà de rebre i orientar als participants, i el segon coordinarà tota la part logística amb altres amics. Tot per una bona causa.

tracking