Diari Més

Ensenyament

Queixes en els centres escolars perquè encara no s'han incorporat els substituts

Segons el sindicat USTEC-STEs només s’ha adherit el 50% del professorat substitut

Imatge de la roda de premsa que va tenir lloc ahir, en què el sindicat USTEC-STEs va valorar l'inici del curs escolar.

Queixes en els centres escolars perquè encara no s'han incorporat els substitutsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Problemes amb els nomenaments de professors substituts a les escoles públiques del Camp de Tarragona. Aquesta va ser una de les principals preocupacions dels directors i docents de les escoles. El Departament d’Ensenyament s’ha endarrerit en els nomenaments de substituts, i gran part dels centres educatius van haver de fer mans i mànigues per poder cobrir les baixes. En un prinicipi, Ensenyament havia de nomenar els substituts el dia 1 de setembre. No ho va fer. Però el que no s’esperaven és que, ahir, que va començar el curs escolar pels alumnes, tampoc van aparèixer als centres. Segons el sindicat USTEC-STEs, només el 50% dels substituts del Camp de Tarragona es van incorporar a les escoles ahir mateix. La problemàtica encara s’agreuja quan es tracta de substituts per reduccions d’un terç de la jornada.

Això va comportar la indignació i preocupació de molts directors de centres educatius. Aquest és el cas de Víctor Pomerol, director de l’Escola Els Àngels de la Granja, que no va disposar de cap substitut per cobrir les baixes i les reduccions de jornades del professorat. «Ens falta un mestre d’infantil i una de primària», deia Pomerol. Això va suposar que professors especialistes en alguna matèria van haver de fer, provisionalment, de tutors. «Ens van dir que el dia 8 nomenarien els substituts amb l’objectiu d’incorporar-se el primer dia de curs. Però això no ha estat així i ningú ens ha avisat», explicava el director de l’Escola Els Àngels. Tot i així, el centre té l’esperança que aquesta setmana s’incorporin els nous professors.

La veu del sindicat

Segons el sindicat USTE-STEs, als centres de major demanda no baixen les ràtios dels alumnes respecte als cursos anteriors. El sindicat assegurava, ahir, que el problema s’agreuja especialment a l’ESO, «on pràcticament la totalitat de centres estan a ràtios de 30 i 33 alumnes i alguns superen aquests valors», explicava Josep Maria Cartanyà, portaveu del sindicat USTEC-STE’s, durant la roda de premsa de valoració de l’inici del curs escolar.

tracking