Diari Més

Ensenyament

Engega el nou curs pels 115.332 alumnes del Camp de Tarragona

A les Terres de l'Ebre el curs comença amb poc més de 200 alumne menys que en l'anterior

Mont-ral tindrà escola pròpia 18 anys després

Mont-ral tindrà escola pròpia 18 anys desprésCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou curs escolar arrencaal Camp de Tarragona amb uns 115.332 alumnes -2.125 més que l’anterior- i un increment de 50 docents, fins a assolir una plantilla de 6.767 professors. Tot i això, aquest curs continuarà la davallada d’alumnes a l’etapa d’educació infantil, amb uns 900 inscrits menys.

La directora dels serveis territorials d’Ensenyament, Sílvia Rodes, va destacar durantla presentació de les dadesl’increment d’alumnat en les etapes de primària i secundària, la millora de les ràtios i un major suport a l’escola inclusiva. L’aposta per l’FP Dual continua i s’ofereixen 650 places en 17 centres del territori.

Coincidint amb el retorn a les aules, enguany estrenen edifici l’institut La Talaia de Calafell i l’escola de Les Codinetes de la Nou de Gaià. A més, onze alumnes també han permés reobrir l’escola rural de Mont-ral, a l’Alt Camp.

El Departament ha invertit 8,3 MEUR en centres de nova construcció i 2,4 MEUR en diverses obres i millores.Pel que fa als mòduls prefabricats, se n’han retirat 16 i se n’han afegit quatre de nous. En total, el Camp de Tarragona tindrà 149 mòduls prefabricats, 12 menys que el curs anterior.

Menys alumnes a les Terres de l'Ebre

Les Terres de l'Ebre comencenel nou curs escolar amb 27.220 alumnes, 219 menys que el curs passat. La davallada d'alumnat es nota sobretot al segon cicle d'educació infantil, que inclou els cursos de P3, P4 i P5, on hi ha prop de 300 alumnes menys respecte el curs passat. Respecte el cos de docents, enguany hi haurà 2.216 professors, 35 menys que l'any passat ja que també s'han reduït els grups i n'hi ha 19 menys que el curs passat. Com a novetats, les Terres de l'Ebre implementen en vuit escoles més el pla experimental del primer cicle d'educació infantil, incorporant el servei de llar d'infants al centre educatiu. L'any passat es va fer a Freginals, Godall i Mas de Barberans, al Montsià; i enguany es farà també a Paüls, Campredó, i Benifallet, al Baix Ebre; a Bot (Terra Alta); i a Garcia, Ginestar, la Torre de l'Espanyol i Vinebre, a la Ribera d'Ebre.

Respecte les obres en centres educatius, aquest 2016 s'han invertit 420.000 euros en una vintena d'actuacions de reforma, ampliació i millora; i 7.197 euros en la conservació de tres escoles.

Els mòduls prefabricats es mantenen respecte el curs passat i al territori n'hi ha vuit.

tracking