Diari Més

Alberto Ortega. Regidor d'Esports i tinent d'alcalde de l'Ajuntament del Morell

«Cap nen es pot quedar sense practicar esport al Morell»

Les aportacions de l’Ajuntament ajuden a què els més petits puguin apuntar-se al club o a l’entitat que vulguin i paguin un preu molt reduït

Alberto Ortega, al restaurant Tasta'm del Morell, instants abans de concedir l'entrevista..

«Cap nen es pot quedar sense practicar esport al Morell»Vicente M. Izquierdo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—Quins són els punts en els quals està incidint des de la seva arribada a la regidoria, i quin és el camí que ha de seguir l’activitat esportiva al Morell?

—En començar la legislatura vaig trobar-me amb set entitats que tenen molt bona salut. Entre elles, pel que fa al volum de nens, n’hi ha dues que destaquen, com són el futbol i el bàsquet. La meva intenció és la d’intentar ajudar-los tot el possible i que la salut de l’esport al Morell sigui sent tan elevada. És bàsic que un municipi com el nostre pugui destacar també en esport i salut.

—Què creu que és millorable al Morell a nivell esportiu?

—Estem en un nivell de molt d’orgull. Molts nens fan esport, i això és molt important. Jo, com a regidor, després d’un any al càrrec, estic molt orgullós del que estem aconseguint.

—També té molt a veure l’Ajuntament en el fet que els joves puguin practicar esport. És més barat apuntar-se aquí a un equip que a la majoria de municipis de la província. Per què?

—Una de les principals premisses que té el nostre alcalde és que cap nen es pot quedar sense fer esport al municipi. Quan dic municipi, també estic parlant de nens del voltant, ja que hi ha joves de fora del Morell practicant esport al municipi. Per aquest motiu, les aportacions econòmiques que fa l’Ajuntament a les entitats són força elevades. L’únic motiu és perquè les matrícules siguin assequibles per a tothom.

—Creu que la crisi econòmica segueix afectant l’esport?

—Sí, però se segueix notant en tots els àmbits per igual: educació, habitatge...

—El bàsquet tira molt al Morell.

—La presidenta del Club Bàsquet Morell és un exemple a seguir. No tan sols per tenir una escola de bàsquet, sinó perquè tant ella com la seva Junta Directiva i el coordinador saben transmetre els valors que representa realment l’esport.

—El futbol també funciona prou bé. Deixant de banda Nàstic, Reus i Pobla de Mafumet, a nivell de primer equip és dels potents i, com a futbol base, també destaca.

—Crec que l’esforç que s’està fent després de deixar de ser filial del Reus és més gran, però les satisfaccions també seran majors. Fer una cosa un mateix sense la necessitat d’un altre acaba reconfortant més. Tot el que fas amb les teves mans, es crea sol. Antonio Naranjo i la seva Junta estan fent una tasca excel·lent i, ben aviat, tornarà a donar els seus fruits.

—Cap a on creu que va aquest municipi?

—Hem de millorar moltíssim. Hem d’estar dia a dia perdent una mica de temps per escoltar a la gent. És impossible ajudar absolutament a tothom en tot el que necessitin, però ho hem d’intentar. L’alcalde va fer una renovació important, amb l’entrada de gent amb idees noves. Jo, entre d’altres. Un poble necessita sempre millores, i nosaltres estem aquí per intentar aconseguir-ho.

tracking