Diari Més

Diada Catalunya

Cambrils i Salou se sumen a l'acte institucional de la Diada

A Cambrils, com a novetat, els Xiquets de Cambrils han aixecat un pilar i han desplegat la senyera com a tancament de l'acte.

Cambrils i Salou se sumen a l'acte institucional de la Diada

Cambrils i Salou se sumen a l'acte institucional de la DiadaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els municipis de Cambrils i Salous'han sumat a l'acte institucionalde la Diada de Catalunya. A Cambrils, l'encarregat de fer el discurs institucional ha estat l'expresident del Parlament, Ernest Benach, qui ha tingut paraules de suport cap a l'actual presidenta del Parlament Carme Forcadell.L'acte, celebratal Parc del pescador, ha comptat amb l'actuació de la Coral Verge del Camí que ha clos el seu repertori amb un emotiu Cant dels Segadors.Una de les novetats de l'acte d'enguany ha estat la participació dels Xiquets de Cambrils. Els castellers locals han finalitzatl'acte aixecant un pilar i desplegant després la senyera.

Salou, per la seva banda, ha iniciat la festivitata les 10 del matí, a la Plaça de l’11 de setembre,amb la lectura del manifest commemoratiu de la Diada a càrrec de l’alcalde, Pere Granados.

Durant l'acte instituicional,Granados ha destacat que la Diada «és una festa que té la voluntat de mantenir viva la identitat nacional,i apostar alhora pel progrés col·lectiu i el benestar, assegurant també la convivència, que ha estat una de les característiques de la societat catalana, basada en la integració i el respecte a la diversitat; que no nega que la identitat nacional sigui una sola i compartida per tots».

Posteriorment, ha començat l’ofrena floral al monument de Rafael de Casanova. Finalment han estat 53 les entitats i associacions de la ciutat, que en acabar el discurs, han realitzat la seva particular ofrena. Tot amenitzat per l’actuació del ball de bastons i el grup la Tarota.

En acabar, i als voltants de les 11 del matí, a la Plaça del Carrilet s’ha organitzat una audició i ballada de sardanes a càrrec de la Cobla de Reus i amb la col·laboració de l’Associació Sardanista Contrapunt d’Onades de Salou.

Cambrils i Salou se sumen a l'acte institucional de la Diada

Cambrils i Salou se sumen a l'acte institucional de la DiadaCedida

tracking