Diari Més

Festes

Cambrils celebra el dia de la Mare de Déu del Camí

Els actes festius s'allargaran fins el 18 de setembre

Les festes es van iniciar amb la diada de la Mare de Déu del Camí

Arrenca la festa major de CambrilsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cambrilsja ha arribatal punt àlgid de la sevafesta major, ja queaquest dijousesva celebrar eldiade la Mare de Déu del Camí. Els encarregats de donar el tret de sortida a la jornada van ser el Ball de Diables Els Cagarrieres i els Grallers de la Colla Gegantera Tota l’Endenga amb les matinades pels carrers del Barri Antic.

La festa va continuar amb la tronada, que va precedir l’inici del seguici festiu amb tots els grups folklòrics del poble cap a l’ofici solemne. En arribar, l’Ermita De la Mare de Déu del Camí ha acollit la Missa Solemne i l’Ofrena de flors a patrona. Seguidament els elements festius han fet la tradicional ballada amb la traca de Festa Major. També ha tingut lloc el Vermut de Festa Major i la ballada de sardanes amb els Amics de la Sardana de Cambrils.

Les activitats es van traslladar al vespre a la Plaça de la Vila, on a partir de les 19.30 va tenir lloc la Ballada dels elements festius a càrrec del Ball de Bastons de Cambrils, la Colla Gegantera Tota l’Endenga i el Ball de Diables de Cambrils Els Cagarrieres.

La Masterclass de Swing, novetat d’enguany

El municipi ha organitzat en el marc de la seva festa major una Masterclass de Swing que se celebrarà el 9 de setembre al parc del Pinaret. La sessió anirà a càrrec dels professors de l’Escola Swingmaniacs i el reconegut quartet Doc Scanlons Coool Cata Combo. L’acte es dinamitzarà amb les creacions gastronòmiques de diverses food trucks.

Per altra banda, el 10 de setembre se celebrarà la 13a Trobada de Gegants, que aplegarà una quinzena de colles geganteres de diferents poblacions catalanes. El mateix dia el Parc del Pinaret també acollirà el Festour, que comptarà amb es grups Segonamà, Pepet i Marieta, Animal i Dj OGT. L’endemà, al Parc del Pescador, hi haurà l’acte institucional de l’Onze de Setembre amb el parlament d’Ernest Benach, expresident del Parlament de Catalunya, i la participació de la Coral Verge del Camí i de la Colla Castellera Xiquets de Cambrils.

El punt i final de la festa major el posaran el festival de música electrónica Sunfec, que celebra el desè aniversari, i la 9ª mostra d’Entitats, que tindran lloc el 17 i 18 de setembre.

tracking