Diari Més

Policial

Una parella de la Conca de Barberà investigada per maltractar dos gossos

Els Mossos d'Esquadra van trobar els animals en un estat de salut molt greu

Els gossos van ser trobats a casa dels investigats.

Una parella a la Conca de Barberà investigada per maltractar dos gossosCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de Seguretat Ciutadana de la comissaria de la Conca de Barberà van investigar el 6 de setembre, un home i una dona, de 21 i 32 anys d’edat, respectivament, ambdós de nacionalitat espanyola i veïns de Vilaverd (Conca de Barberà), com a presumptes autors d’un delicte de maltractament animal.

Els fets es van produir el passat dimarts al migdia quan un testimoni va alertar que en una casa del carrer Major de Vilaverd hi havia dos gossos abandonats des de feia dies i amb signes de desnutrició.

Immediatament una patrulla dels mossos va desplaçar-se a la casa i va identificar els llogaters, un home i una dona, que van mostrar als agents el seu domicili perquè poguessin comprovar de primera mà l’estat dels animals.

Acte seguit, els agents van observar que l’habitatge estava en unes condicions insalubres, amb escombraries i brutícia, i van localitzar dos gossos amb evidents signes de feblesa i els moviments psicomotrius malmesos.

Ràpidament van sol·licitar la presència d’un facultatiu veterinari perquè valorés l’estat dels animals i aquest va acreditar que el seu estat era molt greu, atès que patien una forta desnutrició i deshidratació i presentaven una forta atrofia muscular a causa de les males condicions en les que vivien.

Per aquests motius, els investigats van declarar dimecres a la comissaria Montblanc i hauran de comparèixer davant del jutge quan siguin requerits.

tracking