Diari Més

Ensenyament

Nervis i molta concentració en la primera jornada de selectivitat

La URV acull fins dijous el 10% dels estudiants de tot Catalunya que s’avaluen per tal d’accedir aquest nou curs a la universitat

Una jove instants abans d'iniciar ahir, l'examen de la una del migdia.

Nervis i molta concentració en la primera jornada de selectivitatCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera jornada de les proves de selectivitat sempre és sinònim de nerviosisme, tensió i concentració. I això es respirava ahir al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili, amb 587 nois i noies ansiosos per treure’s de sobre les matèries comunes i específiques, i poder iniciar, d’una vegada per totes, la seva aventura universitària sense més entrebancs. I és que aquests joves que es presenten al setembre, són els que no han pogut accedir als graus universitaris en la convocatòria del mes de juny, per diversos motius: ja sigui perquè els hi va quedar alguna assignatura penjada de Batxillerat a final de curs i no podien fer la selectivitat en aquell moment, perquè en l’anterior prova no els hi va anar massa bé i buscaven una nova oportunitat, o bé perquè la nota que van aconseguir tres mesos enrere no era suficient per entrar a la seva carrera somiada.

«M’imaginava l’examen pitjor. Ha estat fàcil. Jo vull entrar a Publicitat i Relacions Públiques, però no crec que pugui. El més segur és que entri a la meva segona opció, que és Turisme», explicava la Mireia Llopi de 18 anys. «He anat estudiant al llarg de tot estiu, però sobretot les últimes setmanes, que ha estat quan més he apretat», comentava la jove.

Creix el nombre d’examinats

En les proves de selectivitat d’aquesta segona convocatòria del 2016, s’han presentat 587 alumnes, el que suposa un petit augment respecte de l’any passat, quan van ser 580 els estudiants que van provar sort. En general, aquesta segona remesa és molt més reduïda respecte a la del juny, quan per la URV passen al llarg de tres dies prop de 3.000 alumnes per avaluar-se de les matèries troncals i específiques. Tant al juny com al setembre les proves que es realitzen a la URV, d’alumnes de tota la regió, suposen al voltant del 10% del total de Catalunya. Els exàmens tenen la mateixa dificultat, i s’exigeix el mateix als alumnes, però l’assistència a les avaluacions varia, ja que segons explicava a Diari Més el professor Antoni García, coordinador de les PAU –amb gairebé 38 anys d’experiència en aquestes proves–, al setembre hi ha més absències i no presentats, ja que molts alumnes opten per inscriure’s en diverses matèries específiques per tal de pujar nota, però finalment, depèn de com ho vegin, acaben optant per només fer les que duen millor.

Les que sí que es presentaran en aquests dies a totes les matèries a les quals s’han apuntat són la Dalila Kail i la Souhaila Salhi, dues joves tarragonines que en sortir de l’examen de Català comentaven entre elles com els hi havia sortit la jugada. La primera vol ser advocada i aspira a estudiar dret, la segona aposta per la Filologia Anglesa. Totes dues estaven ahir convençudes, superada la primera de les tres jornades, que podrien assolir els seus reptes. Amb tot, la discordança es produïa a l’hora de parlar de la metodologia a seguir: «Jo m’he preparat molt tot l’estiu, he estat repassant contínuament», assegurava Kail. Salhi reconeixia que ho havia plantejat diferent, «m’estressa molt estudiar, jo m’ho he preparat aquestes últimes setmanes», apuntava.

Com a curiositat de la jornada cal explicar que eren diversos els pares i mares que rondaven ahir pel Campus universitari, o si més no, a l’accés principal de l’avinguda Catalunya. Uns esperaven bones notícies de les avaluacions dels seus fills, i d’altres, acompanyaven als seus nois i noies en la seva primera jornada d’Universitat, ja que ahir es van estar realitzant al llarg del matí, diferents jornades d’acollida. Fos com fos i anés com anés a uns i d’altres, serà una jornada que quedarà en el seu record.

Estudiants repassant els apunts abans d'entrar a la sala per a fer les proves.

Nervis i molta concentració en la primera jornada de selectivitatCristina Aguilar

tracking