Diari Més

Santa Coloma de Queralt

L'Ajuntament amplia els usos l'hotel Comtes de Queralt per intentar recuperar-lo

La intenció és facilitar la reobertura d’aquest edifici amb una casa de colònies o una residència d’avis

L'Ajuntament amplia els usos de l'hotel de Santa Coloma de Queralt

L'Ajuntament amplia els usos de l'hotel de Santa Coloma de QueraltCarla Pomerol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’hotel Comtes de Queralt, situat al Passeig de la Muralla de Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà) fa més de tres anys que va tancar les seves portes. No només no s’han tornat a obrir, sinó que l’escenari actual de l’edifici és lamentable. No hi ha finestres, els vidres de les portes d’entrada estan trencats i l’interior és desolador. Després de passar per diversos propietaris, l’hotel és, actualment, en mans d’una entitat bancària. Fa uns mesos, l’Ajuntament va aprovar en plenari ampliar els usos de l’edifici per tal de facilitar la reobertura d’aquest edifici tan emblemàtic. Alguns veïns de la zona de la Muralla asseguren que, en més d’una ocasió, s’han vist ocupes a l’interior de l’edifici. Des de l’Ajuntament expliquen que han estat fets molt puntuals.

Fa uns tres anys, un grup de persones alienes al municipi de Santa Coloma de Queralt van comprar l’hotel als antics propietaris. Però, segons expliquen els veïns, mai va arribar a donar servei. Els propietaris no van poder fer front a les despeses i l’edifici va entrar en concurs de creditors. Ara fa un any, una entitat bancària es va fer amb l’hotel. Durant el període burocràtic, els antics propietaris van desmantellar l’edifici: van treure algunes de les finestres, es van emportar mobles i portes i van deixar l’hotel en un estat desolador. L’alcalde de Santa Coloma de Queralt, Magí Trullols, assegura que «nosaltres no hi vam poder fer res, en aquell moment no coneixíem la situació i ells eren els propietaris».

És per això que, fa uns mesos, l’Ajuntament va decidir, en plenari, augmentar el ventall de possibilitats de negoci a l’edifici. Fins ara només es podia instal·lar una cadena hotelera, però amb aquesta nova normativa, l’hotel podrà passar a ser una residència de gent gran o una casa de colònies, entre d’altres. La intenció del consistori és donar una altra utilitat al lloc i incentivar l’activitat de l’edifici. «Ens preocupa l’estat actual de l’hotel i, per part nostra, farem tot el possible per tornar a donar-li vida», explica l’alcalde del municipi. L’Ajuntament assegura que no es pot fer càrrec de l’edifici, ja que això comportaria unes despeses impossibles d’assumir.

Des del tancament de l’hotel Comtes de Queralt, el municipi de Santa Coloma no ofereix cap servei de pernoctació pels turistes, però els pobles més petits del voltant, com ara les Piles, compten amb cases de colònies per tots aquells que vulguin conèixer la zona.

tracking