Diari Més

Els veïns decidiran el destí final de 200.000 euros d'inversió municipal

Hi podrà participar qualsevol resident i es preveuen dues inversions, una per a cada nucli de població

El consistori de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant.

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant canvien les multes per serveis a la comunitatGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha posat en marxa el Pressupost Participatiu, un procés en què la ciutadania serà la que decidirà a què es destinen 200.000 euros del pressupost d’inversions per l’any 2017.

Segons el disseny general del procés, l’Ajuntament preveu que es decideixin com a mínim dues inversions diferents i que cada inversió tingui un import màxim de 100.000 euros. L’objectiu és que els projectes resultants estiguin equilibrats entre els nuclis de població d’interior (Vandellòs, Masriudoms o Masboquera) i els de la costa (l’Hospitalet de l’Infant i l’Almadrava).

En una primera fase del procés, qualsevol persona que visqui al municipi podrà presentar la inversió que consideri necessària, tot tenint en compte que ha de ser una inversió que afecti a les competències municipals, que s’ajusti a un pressupost màxim de 100.000 euros i que, per tant, es pugui concretar i avaluar econòmicament, i que ha de ser una proposta viable i sostenible en el temps. Un cop rebudes les propostes, aquestes es debatran en diverses sessions on tothom hi podrà dir la seva, i d’aquestes sessions de debat en sortiran les inversions que, en la fase final del procés, es portaran a votació.

Els resultats de la votació es donaran a conèixer el dia 19 de desembre, de manera que ja es podran incloure al pressupost d’inversions per l’any següent.

Les sessions de presentació general del procés tindran lloc el dilluns dia 19 de setembre a les 7 de la tarda a Ca la Torre de Vandellòs i a les 8.30 a la Casa de la Vila de l’Hospitalet de l’Infant. Les propostes es podran presentar presencialment o per via telemàtica del 26 de setembre al 9 d’octubre i les sessions de debat seran els dies 17 i 18 d’octubre. La votació es podrà realitzar entre el 23 i el 30 de novembre.

Els canals d’informació de tot el procés de participació seran el web municipal i les xarxes socials de l’ajuntament a més dels mitjans de comunicació municipals. Tant per al disseny general com per a la coordinació de les sessions informatives, de debat i la fase de votació, l’ajuntament compta amb el suport del gabinet CERES dedicat a la participació ciutadana i a la investigació sociològica.

tracking