Diari Més

Solidaritat

Contra el càncer, truita de patates

La primera Truita Solidària de Perafort recapta uns 700 euros contra el càncer infantil

L'equip que va encarregar-se de fer la truita i repartir-la.

Contra el càncer, truita de patatesVicente M. Izquierdo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El municipi de Perafort es va convertir, aquest divendres al vespre, en una gran festa que va unir gastronomia, solidaritat i germanor.

I és que la localitat tarragonina va celebrar una cita que naixia amb l’únic objectiu de poder ajudar a nens desfavorits i que estan patint problemes de salut. Es tracta de la primera edició de la Truita Solidària, una iniciativa que va posar en marxar l’alcalde de Perafort, Joan Martí Pla, juntament amb un grup d’amics, els mateixos que van col·laborar en la confecció de l’àpat.

Per 2,50 euros, tots els que es van acostar al Casal de Perafort, van poder degustar una porció de truita i una beguda –cervesa o aigua–. Íntegrament, els diners van anar destinats a la lluita contra el càncer infantil que està realitzant l’Hospital Sant Joan de Déu. Segons assegurava Ricardo Pacheco, un dels promotors de la iniciativa, «s’han pogut vendre més de 250 racions», el que significa que gairebé uns 700 euros aniran a l’ajuda contra aquesta malaltia que tant de mal fa als infants i als familiars que les pateixen.

Més que feliç es mostrava l’alcalde de Perafort, el qual detallava que «ha estat un gran èxit aquesta iniciativa. La veritat és que esperàvem que molta gent s’hi apuntés». Joan Martí Pla es felicitava perquè «hi ha vingut molta gent del poble, a banda de dones i homes de totes les edats de poblacions veïnes. Ha estat un gran èxit i esperem poder mantenir aquesta Truita Popular al llarg dels anys».

La iniciativa va néixer fa algunes setmanes, quan un grup d’amics –que apareixen a la imatge de dalt de la notícia– van presentar-se al concurs de truites del municipi. Van ser els grans guanyadors d’aquesta cita i, pocs dies després, van decidir tornar a fer una truita, però amb finalitats molt diferents.

Els «xefs» es van posar mans a l’obra a dos quarts de cinc de la tarda i va ser a partir de les vuit quan es van servir les primeres racions. L’alcalde, que també hi va participar activament, els va «felicitar» per la feina feta i els va encoratjar a «tornar-hi» l’any vinent.

tracking