Diari Més

Societat

La Selva del Camp estrena el carril Kiss & Ride

La iniciativa pretén descongestionar el trànsit a la rotonda de l'institut Joan Puig i Ferrater i l'escola Abel Ferrater

La Selva del Camp estrena el carril Kiss & Ride

La Selva del Camp estrena el carril Kiss & RideGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Selva del Camp ha implantat el sistema europeu Kiss & Ride, a l'entrada de l'institut Joan Puig i Ferrater i l'escola Abel Ferrater. Es tracta d'un carril especial, a la rotonda d'entrada als centres, on està permès aparcar el cotxe durant un minut, temps suficient perquè els nens i nenes facin un petó a les seves famílies i marxin.

La rotonda de davant dels centres educatius patia retencions pràcticament cada matí amb motiu de la quantitat de cotxes que s'hi acumulen a la mateixa hora. Des de la regidoria d'Obres Públiques de la Selva del Camp, encapçalada pel regidor Enric Roberto, esperen tenir més fluïdesa de trànsit gràcies a aquesta iniciativa. El regidor assegura que «fa molt temps que l'aparcament a l'escola és molt problemàtic, molta gent aparca a les rotondes». Des d'Obres Públiques es van fixar en aquest sistema, que ja s'utilitzen exitosament a molts països europeus. «La gent que porti els nens a l'escolaperòque no els hagi d'acompanyar fins a la porta, simplement sigui deixar que baixin del cotxe, podrà parar al carril», explica Roberto, qui remarca l'existència del pàrquing que hi ha just a l'altre costat de la rotonda, destinat especialment a les famílies que necessiten anar fins a la porta amb els nens.

El carril Kiss & Ride s'obrirà al públic a partir del 12 de setembre, però a partir de dilluns s'explicarà el seu funcionament a totes les famílies que vagin a recollir els llibres. Es repartiran fulletons informatius, els dies 5 i 6 de setembre, explicant els motius pràctics i de seguretat d'aquesta mesura.

tracking