Diari Més

Les Borges del Camp

El 'Temps' de Quim Masfarrer i la Nit Jove centren els actes de Festa Major

Durant la missa solemne s’imposarà la corona centenària restaurada a la Mare de Déu de la Riera

El ball de diables petit en la cercavila de l'Arribada Infantil.

El 'Temps' de Quim Masfarrer i la Nit Jove centren els actes de Festa MajorCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les Borges del Camp dóna aquest dissabte el tret de sortida a la Festa Major de la Mare de Déu de la Riera, la patrona del municipi. Durant tota una setmana, més d’una trentena d’actes mostraran la part més festiva de la localitat. La 24a edició de la trobada de gegants, grallers i timbalers és l’encarregada d’encetar els actes de les festes. L’activitat, que es durà a termeaquestdissabte a la tarda pels carrers del poble, coincideix amb la celebració del 30è aniversari de la colla gegantera de les Borges. Amb motiu d’aquesta efemèride, els membres de la colla seran els encarregats de pronunciar el pregó que inaugurarà oficialment la Festa Major, l’endemà a la tarda. Al matí, s’inauguraran les diverses exposicions que s’han organitzat en el marc de la celebració i a la tarda, es viurà un dels moments més divertits amb la baixada d’andròmines. Dilluns es durà a terme l’acte de celebració del 10è aniversari de l’Institut Fontanelles i el dimarts, els més petits seran els protagonistes amb ‘L’Arribada Infantil’, la cercavila del ball de diables petits.

La vigília de la Mare de Déu de la Riera acull tres dels actes destacats del programa. Al migdia, l’home i la dona més grans del poble encendran la tronada. A partir de dos quarts de 10 començarà la processó per anar a buscar la verge a l’ermita i després dur-la cap a l’església del poble. Durant l’acte, que comptarà amb l’actuació tradicional del Ball de Diables, es farà la presentació de la nova corona que s’imposarà a la imatge l’endemà, coincidint amb la seva festivitat. A partir de la mitjanit, l’Envelat es mourà al ritme de Segonamà i de DJ OGT, en el marc de la Nit Jove.

La diada de la patrona començarà amb la missa solemne, en la qual es farà l’ofrena de la corona centenària restaurada a càrrec de les noies i dones que porten el nom de Maria Riera. A la nit, l’Envelat acollirà un dels actes més esperats del programa: l’obra de teatre Temps de Quim Masferrer. Els actes continuaran divendres amb la festa major de la mainada, el Ball de Festa Major i les Nits Musicals a la Terrassa. Pel cap de setmana, s’han preparat diverses activitats entre les quals destaquen, el partit de futbol de Festa Major, i una sèrie d’actes vinculats amb la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, com la marxa de torxes, el Ball de la Diada i l’encesa d’11 coets.

tracking