Diari Més

Ensenyament

Cap alumne de la província ha demanat l'escolarització en castellà

El nou curs escolar arrenca amb 132.580 alumnes matriculats

Arrenca el nou curs escolar.

Cap alumne de la província ha demanat l'escolarització en castellàCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cap alumne de la província de Tarragona ha demanat l'escolarització en castellà. Així ho ha assegurat el Departament d'Ensenyament, durant la presentació del nou curs. Ho ha afirmat Valero Camps, inspector en cap adjunt d'Ensenyament, que ha acompanyat Sívia Rodes, directora dels Serveis Territorials, durant la presentació del nou curs escolar. En aquest sentit, Camps ha explicat que «als centres no es pot demanar la preinscripció en castellà, ja que és una petició que es fa 'a posteriori'», després de començar el curs. De moment, segons les seves paraules, «no hi ha cap demanda».

Un total de 132.580 alumnes s'han matriculat enguany, el que suposa un increment de 2.558 nens i nene respecte el curs anterior. A més, la plantilla de professorat ha crescut en una cinquantena de professionals respecte el curs 2015-16. En total, hi ha 6.767 docents.

Un 75% dels alumnes estan escolaritzats en centres públics, un 24% als concertats i un 1% en centres privats.

Sílvia Rodes ha recordat que, a nivell de Catalunya, s'ha previst un increment de 12,5 milions d'euros en la dotació per a les beques respecte a l'any passat.

Aquest curs comptarà amb un nou centre educatiu, com serà l'Escola de Mont-ral, mentre que s'han realitzat un total de 56 actuacions de millora en els centres escolars de la província.

tracking