Diari Més

Festes

Cambrils es prepara per viure dues setmanes plenes d'actes per tothom

El Camí de la Festa, la Pujada de la Galera, la trobada de gegants ompliran de gresca la vila

Una imatge d'una edició passada de la Nit del Foc.

Cambrils es prepara per viure dues setmanes plenes d'actes per tothomLluís Rovira

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després d’un primer cap de setmana d’actes previ, aquest divendres es donarà el tret de sortida a la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. Més de dues setmanes d’actes que faran viure amb ganes de gresca uns dels dies més assenyalats en el calendari dels cambrilencs. El pregó, a càrrec de la Teca Teatre, i la tronada inauguraran oficialment la festa. L’endemà es viurà un dels moments més especials amb la 25a edició de la Nit del Foc. La setmana acabarà amb un diumenge molt variat. Al matí tornarà la caminada popular Camí de la Festa, novetat de l’any passat, per resseguir les restes de l’antic Camí Reial bastit sobre el traçat de la Via Augusta. A la tarda hi haurà la Diada Castellera i a la nit el concert del cor de gospel Blaus de Mar a la Cripta.

La setmana central de la Festa Major engegarà amb força. Els jocs i danses populars de l’Agrupament Escolta Gent de Mar; la presentació de la petita història il·lustrada de Cambrils d’Ignasi Martí i Laia Ferraté, impulsada per la Revista Cambrils i editada per l’Ajuntament; la inauguració de l’exposició els tallers del Seguici Festiu; el concert familiar de Reggae per Xics de la banda The Penguins i la inauguració de la XX Biennal d’Art Contemporani Català.

Com és tradicional, el 7 de setembre l’alcaldessa rebrà a les Maria del Camí que hagin nascut o visquin al municipi. A la nit, per tercer any, la gent del Ball de Diables Els Cagarrieres enfilarà la Pujada de la Galera, amb el Marquès de los Vélez de Tota l’Endenga i el Boc de Vandellós. Durant el recorregut, els assistents podran tastar la beguda de la Festa Major, El Caminet, i en finalitzar el Dj Peixampler animarà la nit a la plaça de la Vila.

Mare de Déu del Camí

El dijous dia 8 de setembre se celebrarà la Diada de la Mare de Déu del Camí amb el Seguici Festiu, la Missa Solemne, el vermut popular, la ballada de sardanes i la ballada dels elements festius. El programa continuarà combinant novetats i actes tradicionals. El 9 de setembre hi haurà una Masterclass de Swing al parc del Pinaret amb els professors de l’Escola Swingmaniacs i el reconegut quartet Doc Scanlons Coool Cata Combo. El 10 de setembre la 13a Trobada de Gegants aplegarà una quinzena de colles geganteres de diferents poblacions catalanes.

tracking