Diari Més

Agricultura

Unió de Pagesos adverteix que la sequera fa perillar la meitat de collites de Catalunya

El sindicat assegura que la ramaderia també es veurà afectada

Unió de Pagesos adverteix que la sequera fa perillar la meitat de collites de Catalunya

Unió de Pagesos adverteix que la sequera fa perillar la meitat de collites de CatalunyaGencat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unió de Pagesos adverteix que lasequera d’aquest estiu a Catalunya tindrà greus afectacions sobre diversos sectors tant agrícoles com ramaders. Pel que fa als conreus de secà, en patiran les conseqüències la vinya, l’ametlla,l’avellana i l’olivera, i la ramaderiatambé es veurà afectadaper la manca de pastures i farratges, conreus al seu torn afectats per la sequera.

En el conreu de la vinya, la sequera afectarà la majoria de les zones productores de Catalunya, amb unespèrduesd'entre el 30 i el 40% respecte al’anterior temporada.Pel que fa a la fruita seca, els ametllers i avellaners en terres de secà estan força afectats, i produiran ametlles i avellanes petites que costaran de pelar. En el cas de les ametlles, si la pell no s’obre i queda enganxada, tampoc es podran assecar, i es malmetrà així l’ametlló, que es florirà.

Respecte a l’olivera, si no plou en quinze dies es pot donar per perduda la meitat de la collita de les oliveres en secà. En cas de que les pluges arribin, tampoc serà una campanya excel·lent però s’allunyarà de ser desastrosa, afirma Unió de Pagesos.Pel que fa a la ramaderia, el sector també pateix greument els efectes de la sequera. A les comarques de la Catalunya central es perdran els farratges per ensitjar, i la ramaderia extensiva en general només es podrà beneficiar del primer dall dels prats perquè el segon s’ha perdut.

tracking