Diari Més

Medi Ambient

Troben un cetaci de 6 metres en estat de descomposició al Cap Salou

Pertany a l'espècie rorqual comú, la segona balena més gran del món

Salvament Marítim recupera un cetasi de 6 metres en descomposició al Cap Salou

Salvament Marítim recupera un cetasi de 6 metres en descomposició al Cap SalouSalvament Martítim

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El veler Negresco, que navegava davant la costa del Cap Salou, ha trobat aquest migdia, a les tres, les restes d'un cetaci de grans dimensions surant al mar i en avançat estat de descomposició. El tros té una mida de sis metres i ha estat remolcat fins al Port de Tarragona per part de l'embarcació Salvamar Diphda de Salvament Marítim. «Habitualment les restes són retirades. En aquest cas, es trobava en un indret per on passen moltes embarcacions i podia suposar un perill», han confirmat des de Salvament Marítim. Les restes estan en mans ara de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina de la Generalitat de Catalunya que, de fet, aquest matí, es trobaven a Tarragona, alliberant les tortugues a la platja Llarga.

Rorqual comuna

Ricard Gutiérrez, tècnic de la Xarxa assegura que les restes trobades pertanyen a una rorqual comuna (balaenoptera phylasus), també coneguda com a balena d'aleta. «Per les estries que presenten les restes, pertany a aquest tipus de balena, la segona més gran del món», confirma Gutiérrez.

La presència de la rorcual comuna és habitual al Mediterrani. És una balena migratòria, que transita entre el març i aquesta època de l'any. De fet, són albirades davant de la costa del Baix Penedès, on aprofiten els nutrients que arriben del riu Llobregat.

L'avançat estat de descomposició no permet analitzar les mostres i serà difícil saber si el cetaci ha mort per causes naturals.

Troben un cetaci en descomposició davant del Cap Salou

Troben un cetaci en descomposició davant del Cap SalouCedida

tracking