Diari Més

El mossèn de la Bisbal: «a les dones us pertoca estar a casa i ser submises com Maria»

Les paraules pronunciades durant el sermó de la missa de Festa Major han aixecat rebombori al poble

El mossèn de la Bisbal: «a les dones us pertoca estar a casa i ser submises com Maria»

El mossèn de la Bisbal: «a les dones us pertoca estar a casa i ser submises com Maria»Agnès Ferré

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La polèmica està servida a la Bisbal del Penedès. El motiu: el sermó que va pronunciar mossèn Vladimir durant la missa solemne en honor a Santa Maria, la patrona de la localitat. El sacerdot, qui serà el rector del poble a partir del setembre, va afirmar durant el sermó que «a les dones us pertoca estar a casa i ser submises als homes, com Maria». Els comentaris de desaprovació ja van començar a sentir-se durant l’homilia i han continuat després.

L’alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré, va quedar-se sorpresa per les paraules del rector. En el seu blog ha explicat: «Em va xocar molt la seva definició de bona mare i bona dona, totalment arcaic i gens ajustat a la realitat!». I continua dient que són «opinions que no comparteixo i que fins i tot m’escandalitzen quan algú les diu perquè hi creu». Ferré comenta que ha parlat amb mossèn Vladimir un parell de vegades i li ha semblat una persona «estricta, simpàtica i cordial».

Les reaccions de l’alcaldessa, però, no han estat les úniques. Segons publica el Diari de Tarragona, els membres de la Coral de la Bisbal i del grup de grallers dels gegants de la Societat —que estaven presents durant la celebració— també van mostrar les seves discrepàncies davant de les paraules del mossèn. A més, el sindicat CGT també s’ha sumat a les crítiques i ha valorat el sermó del rector com una «apologia del masclisme i del adoctrinament en la submissió de les dones».

tracking