Diari Més

Festes

Salou torna a l'edat medieval en la XXI edició de la Festa del Rei Jaume I

Enguany, la Plaça Bonet se suma a l'itinerari medieval amb l'exposició d’armes, d’elements quirúrgics i de tortura, així com tallers de cistelleria

Salou torna a l'edat medieval en la XXI edició de la Festa del rei Jaume I

Salou torna a l'edat medieval en la XXI edició de la Festa del rei Jaume IAjuntament de Salou

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

De l’1 al 4 de setembre, Salou es submergeix en l’edat mitjana en la XXI edició de la Festa de Rei Jaume I, on la multitudinària cercavila amb més de 300 persones i el mercat medieval ompliran els carrers del nucli antic del municipi.

Coincidint amb la sortida des de Salou del monarca Jaume I cap a la conquesta de Mallorca, la capital de la Costa Daurada rememora la gesta i engloba des d’activitats culturals, a comerç i promoció i d’altres elements dinamitzadors.

L’alcalde, Pere Granados, ha destacat «la gran oferta d’oci i cultura que proposem durant aquesta setmana amb moltes activitats per tal de recordar una data històrica per Salou».

La regidoria de Cultura ha preparat un conjunt d’actes al voltant d’aquesta festa que culminaran el dissabte 3 de setembre amb la sortida del seguici popular -a partir de les 19h- on més de 300 salouencs es vesteixen d’època recreant aquella posta en escena. Soldats, monjos, poble, nobles, cavallers, i el rei Jaume i la seva esposa Violant d’Hongria, encapçalant la comitiva, recorreran els carrers de Salou fins arribar a la platja de Llevant on tindrà lloc un combat d’armes i un espectacle eqüestre que recrearà un torneig medieval. Posteriorment, el parlament del Rei posarà punt i final a l’esdeveniment.

Alhora, un any més, la Torre Vella serà l’escenari de dos espectacles. Per una banda el pati exterior de la Torre acollirà el Mapping del Rei Jaume I “Conquerint la Història” el proper 2 de setembre a les 22 i a les 23.30 hores. Mentre que el pati interior de la Torre acollirà l’espectacle medieval “l’Hostal d’en Bernat” amb la companyia Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, els dies 2, 3 i 4 de setembre en diverses sessions.

Plaça Bonet: nou enclavament medieval

Enguany, amb l’ànim de dinamitzar l’economia de la zona, , s’ha dissenyat un nou emplaçament, com es la Plaça Bonet del municipi, on tots els dies hi tindran lloc diverses exposicions d’armes medievals, d’elements quirúrgics, d’elements de tortura medievals i tallers de cistelleria, així com forja d’armes, picapedrer, trons reials on poder fer-se fotos, forja d’espases i músics itinerants.

“Creiem que és una nova oferta que pot complementar una setmana al voltant dels actes medievals que posa de relleu, una vegada més, una bona promoció del municipi”, afirma la regidora de Promoció Econòmica, Martina Fourrier.

tracking