Diari Més

Festes

La Pobla celebra 25 anys de Paella Popular

Prop de 2.000 persones compartiran un any més aquesta jornada festiva i gastronòmica que, des del 1991, serveix per cohesionar el municipi

La Pobla celebra 25 anys de Paella Popular

La Pobla celebra 25 anys de Paella PopularDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El proper dissabte, els pobletans més matiners podran recollir els estris que l’Ajuntament aporta a cada colla participant en la Paella Popular. Alhora, podran conèixer quina ubicació els ha estat assignada a l’àrea de cocció de les paelles que, com cada any, s’ubicarà a la zona de les moreres. Un cop instal·lats, grans i petits gaudiran d’una jornada que per a molts comença amb un bon esmorzar a la brasa i que, en tot cas, permetrà degustar el que des de fa ja 25 anys és el plat típic del primer dissabte de setembre a La Pobla: la paella.

En aquesta ocasió, la cita reunirà prop de 2.000 persones que elaboraran un total de 62 paelles, una xifra similar a la dels darrers anys en una celebració més que consolidada al municipi. Tant és així que, enguany i amb motiu del 25à aniversari de la Paella Popular, l’Ajuntament només ha previst algunes petites sorpreses i detalls. I és que l’acte és tan complet, des de bon matí fins ben entrada la nit, que admet poques variacions. En aquest sentit i com sempre, hi haurà activitats infantils, karaoke, animació musical i, per aquells que completin la jornada tot sopant a la fresca, també hi haurà ball i animació en directe.

Pel que fa a les novetats, enguany se centren en l’ampolla de cava. Com sempre, aquesta estarà personalitzada, però aquest any serà una ampolla encara més especial, ja que tant l’etiqueta com la placa faran referència a aquesta efemèride dels 25 anys de Paella Popular a La Pobla.

Una altra de les novetats és l’arribada de la Paella Popular pobletana a les xarxes socials, ja que els participants tindran l’oportunitat de compartir les seves fotos i comentaris de l’acte a través de l’etiqueta #paellalapobla2016.

El que també es manté és l’aportació que l’Ajuntament fa a cada colla participant, i que es tradueix en la llenya i els estris necessaris per cuinar la paella, així com tots els ingredients bàsics per elaborar aquest plat. Així, entre molts altres ingredients, el consistori facilitarà a cada colla participant sípies, gambes, galeres, musclos, crancs, cloïsses, pollastre, tomàquets, cebes, pebrots i més de 200 quilos d’arròs que, combinats amb el toc culinari ofert per cada grup, de ben segur que donaran unes exquisides paelles.

A les 14 hores es llançarà el coet que marcarà el moment en què els grups poden tirar l'arròs a les seves paelles, moment que marca l’inici oficial de la jornada.

La Paella Popular de La Pobla és una activitat que s'emmarca en el conjunt de les Festes d'Estiu del municipi. I seguint el costum instaurat els darrers anys, se celebrarà una recollida solidària d'aliments en favor de Creu Roja. Així, cada participant podrà fer la seva aportació per contribuir a que les persones més desafavorides tinguin l’aliment necessari.

tracking