Diari Més

Successos

Falsos policies aturen vehicles per robar a turistes dins de l'AP-7

El 10% dels furts amb aquest ‘modus operandi’ de Catalunya es registren a la demarcació de Tarragona

Falsos policies aturen vehicles per robar a turistes dins de l'AP-7

Falsos policies aturen vehicles per robar a turistes dins de l'AP-7Facebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ensenyar una placa per la finestreta del cotxe fent-se passar per policia, amb cert estil de pel·lícula americana, i fer aturar el vehicle és un dels mètodes de robatori que es pot viure a les carreteres catalanes. Ara bé, Tarragona no queda exempta d’aquesta pràctica. Encara que la majoria dels casos es registren al voltant de l’àrea metropolitana de Barcelona i Girona, fonts consultades per Diari Més asseguren que també s’han donat alguns casos a la zona de Tarragona, prop de ciutats com Tarragona i Tortosa.

De fet, en els darrers dies s’ha detectat almenys un vehicle que circulava utilitzant aquest mètode per l’AP-7. Els Mossos d’Esquadra expliquen que el modus operandi d’aquests lladres consisteix a atracar a turistes, simulant que són policies, aprofitant que aquests desconeixen la vestimenta i el protocol d’actuació del cos policial del país on estiuegen.

Per aconseguir-ho, els delinqüents simularien ser agents de paisà i es vestirien per l’ocasió. «Utilitzen armilles interiors i camises que poden semblar les d’un agent», sense uniforme, detallen. Així, mosten una placa «de joguina» a través de la finestreta del vehicle i fan que aquest s’aturi al voral de la carretera.

L’excusa per aturar a la víctima seria imposar-li una multa de trànsit que, en tractar-se de conductors estrangers, haurien de pagar al moment. Abans, però, els demanen la documentació, com en qualsevol acció policial. D’aquesta manera, els lladres eviten l’ús de la violència i s’embutxacarien una determinada quantitat econòmica. Segons els Mossos d’Esquadra, aquesta pràctica es pateix a totes les grans ciutats i centres turístics d’Europa. De fet, els agents estarien investigant el cas d’un vehicle que va utilitzar aquest mètode a València, prop del municipi de Sagunt, i també un cas a la Farga.

Altres fonts consultades, però, subratllen que «aquesta pràctica no és nova, fa més de vint anys que es practica». La majoria dels casos, buscarien arribar fins a França i, durant el camí, utilitzarien aquest mètode per treure benefici de manera il·legal. Es calcula que el 90% dels casos es registren a autopistes de l’àrea de Barcelona, de manera que la demarcació de Tarragona patiria un del 10% dels casos totals a Catalunya.

tracking