Diari Més

Urbanisme

Veïns de Vilallonga denuncien l'Ajuntament davant d'antifrau

El consistori hauria atorgat la llicència per la construcció d’una casa que incompleix el pla urbanístic

Veïns de Vilallonga denuncien l'Ajuntament davant d'antifrau

Veïns de Vilallonga denuncien l'Ajuntament davant d'antifrauCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup de veïns de Vilallonga del Camp ha denunciat a l’Ajuntament davant de l’oficina antifrau per un suposat incompliment del Pla Urbanístic Municipal (POUM) en la construcció d’un habitatge unifamiliar al número 33 del passatge Font de l’Astor. Expliquen que l’immoble en qüestió, que actualment s’està construint, incompleix la normativa fixada tant pel que fa al tipus de casa, a l’alineació a façana com per l’espai que ocupa. Els denunciants, que ja havien interposat un contenciós administratiu, presentaran la denúncia a la Fiscalia en els pròxims dies.

Respecte al primer dels punts, els veïns recorden que el POUM indica que els habitatges d’aquesta zona han de ser cases adossades i no unifamiliars independents com la que s’està construint. Pel que fa a les irregularitats en l’alineació de la façana amb el carrer, els denunciants asseguren que els plànols d’ordenació urbanística no contemplen que un habitatge pugui quedar més endins de la línia que marca el vial, sinó que haurien d’anar tots arran d’aquest. Per últim, l’habitatge estaria ocupant més espai del previst al POUM, ja que hi haurien altres construccions —una piscina i una caseta de jardí— que no estan autoritzades en els plànols d’ordenació A més, l’habitatge ocupa més superfície de la que li pertocaria en la part que confronta amb les edificacions veïnes, segons estableix la normativa.

A banda de les suposades irregularitats en la pròpia construcció de la casa, els veïns sospiten que hi ha hagut facilitats a l’hora de tramitar els permisos, i titllen la situació de «tràfic d’influències». I és que l’arquitecte redactor del projecte és Xavier Julià, tinent alcalde de seguretat i civisme de la corporació municipal i l’arquitecte tècnic de l’obra és la dona de l’alcalde. A més, indiquen que la llicència es va atorgar en 48 hores, que la petició d’aquesta llicència la va fer el mateix Julià i que no s’identifica el tècnic que va emetre l’informe favorable.

«Tot dins de la legalitat»

L’alcalde de Vilallonga, Ignasi Valera, ha assegurat que el projecte de construcció d’aquest habitatge compleix la normativa urbanística recollida en el POUM. Valera afirma que, quan es va presentar el projecte, aquest va rebre l’informe favorable dels tècnics. «Quan els veïns van presentar la denúncia també es va fer arribar als tècnics municipals, que van elaborar un informe desfavorable, ja que el projecte compleix amb la normativa», comenta el batlle. A causa del contenciós administratiu que els veïns van interposar contra l’equip de govern, aquest últim ha hagut d’acudir a la Diputació, en no tenir serveis jurídics propis. «Els tècnics urbanístics de la Diputació diuen que el projecte és correcte», manifesta l’alcalde.

Valera puntualitza algunes de les irregularitats denunciades. Així doncs, explica que «aquesta no és l’única casa independent que hi ha al carrer», fent referència al suposat incompliment en la tipologia d’habitatge. Pel que fa a l’alineació de la façana de la nova construcció, comenta que «el carrer no segueix una línia recta expressament per no crear una sensació de tub». El batlle també ha respost a les crítiques sobre la rapidesa amb la qual es va atorgar la llicència d’obres: «No és l’única que s’ha donat en 48 hores. Si els arquitectes i promotors es reuneixen prèviament amb els tècnics municipals per fer consultes sobre el projecte, el redactat final ja té en compte les diverses consideracions i només en cal l’aprovació». Sobre les acusacions de tràfic d’influències, Ignasi Valera ha recordat que Xavier Julià és un dels pocs arquitectes que hi ha al poble i que el tinent alcalde no té responsabilitats en urbanisme.

tracking