Diari Més

El foc i la música d'Strombers i Animal, protagonistes de les Festes del Camí

Les activitats festives donaran el tret de sortida el 26 d'agost i finalitzaran el 17 de setembre

El foc i la música d'Strombers, Animal i Pepet i Marieta, protagonistes de les festes de la Mare de Déu del Camí

El foc i la música d'Strombers, Animal i Pepet i Marieta, protagonistes de les festes de la Mare de Déu del CamíOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Festa Major de la Mare de Déu del Camí arriba carregada de foc, música i tradició. Més de tres setmanes d’activitats culturals i festives per tots els públics inundaran els carrers i les places del municipi.La presentació del programa, amb actes del 26 d’agost al 17 de setembre, ha tingut lloc aquest dijous al pati de l’Ermita de la Mare de Déu del Camí i ha anat a càrrec de l’alcaldessa de la ciutat, Camí Mendoza i el regidor de Cultura i Festes, Lluís Abella, acompanyats de representants de diferents entitats festives locals: Xiquets de Cambrils, Amics de les Sardanes, Colla Gegantera Tota l’Endenga, Ball de Diables Els Cagarrieres i Associació Espais Ocults.

La Festa Major arrencarà aquest divendres dia 26 amb actes previs com un passi de fotografies, l’assaig extraordinari de la Colla Castellera Xiquets de Cambrils i la Fira del Disc a la plaça Mossèn Joan Batalla durant tot el cap de setmana. A més, per anar escalfant motors, el dissabte l’Associació Espais Ocults oferirà visites guiades a edificis que habitualment no estan oberts al públic i el Parc del Pescador acollirà el 36è Aplec de Sardanes de Cambrils.

El 2 de setembre serà el dia del pregó, que inaugurarà oficialment la Festa Major i marcarà l’inici del primer cap de setmana fort. Enguany els pregoners seran els membres de la Teca Teatre, que tindran un paper protagonista en motiu de la celebració del seu 50è aniversari. El pregó anirà precedit d’una cercavila amb la Farnaca, la Galera i els seus timbalers i finalitzarà amb la tronada i la xaranga Diga’ls-hi Inquiets.

Foc nocturn amb Strombers

L’endemà, 3 de setembre, hi haurà un dels actes més destacats i espectaculars del programa. La 25a edició de la Nit del Foc omplirà de de diables i pólvora Cambrils. La festa començarà a mitja tarda amb un correfoc infantil. A continuació, gairebé una desena de colles de diables i bèsties de foc es concentraran a la plaça de la Vila per assistir a la baixada del Marquès de los Vélez amb torxes i bombardeig d’aniversari. Seguidament sortirà pels carrers del barri antic fins a la plaça del Setge, des d’on es podrà veure l’encesa final i l’espectacle pirotècnic. La música dels Strombers i de l’orquestra All-i-oli allargarà la nit al Parc del Pinaret.

La setmana acabarà amb un diumenge molt variat. Al matí tornarà la caminada popular Camí de la Festa, novetat de l’any passat, per resseguir les restes de l’antic Camí Reial bastit sobre al traça de la Via Augusta. A la tarda hi haurà la Diada Castellera de la Festa Major i a la nit el concert del cor de gospel Blaus de Mar a la Cripta.

La setmana central de la Festa Major engegarà amb força. Els jocs i danses populars de l’Agrupament Escolta Gent de Mar; la presentació de la petita història il·lustrada de Cambrils d’Ignasi Martí i Laia Ferrraté, impulsada per la Revista Cambrils i editada per l’Ajuntament; la inauguració de l’exposició els tallers del Seguici Festiu; el concert familiar de Reggae per Xics de la banda The Penguins i la inauguració de la XX Biennal d’Art Contemporani Català.

Com és tradicional, el 7 de setembre l’alcaldessa rebrà a les Maria del Camí que hagin nascut o visquin al municipi. A la nit, per tercer any, la gent del Ball de Diables Els Cagarrieres enfilarà la Pujada de la Galera, amb el Marquès de los Vélez de Tota l’Endenga i el Boc de Vandellós. Durant el recorregut, els assistents podran tastar la beguda de la Festa Major, El Caminet, i en finalitzar el Dj Peixampler animarà la nit a la plaça de la Vila.

Mare de Déu del Camí

El dijous dia 8 de setembre se celebrarà la Diada de la Mare de Déu del Camí amb el Seguici Festiu, la Missa Solemne, el vermut popular, la ballada de sardanes i la ballada dels elements festius.El programa continuarà combinant novetats i actes tradicionals. El 9 de setembre hi haurà una Masterclass de Swing al parc del Pinaret amb els professors de l’Escola Swingmaniacs i el reconegut quartet Doc Scanlons Coool Cata Combo. El 10 de setembre la 13a Trobada de Gegants aplegarà una quinzena de colles geganteres de diferents poblacions catalanes.

Pepet i Marieta i Animal al Festour

El 10 de setembre el Festour farà pujar a l ‘escenari del Parc del Pinaret els grups Segonamà, Pepet i Marieta, Animal i Dj OGT. L’endemà, al Parc del Pescador, hi haurà l’acte institucional de l’Onze de Setembre amb el parlament d’Ernest Benach, expresident del Parlament de Catalunya, i la participació de la Coral Verge del Camí i de la Colla Castellera Xiquets de Cambrils.

El cap de setmana següent, el desè aniversari del festival de música electrònica Sunfec i la 9a Mostra d’Entitats posaran el punt final a la Festa Major.El programa es complementa amb activitats paral·leles com les Regates de Llaguts, les competicions organitzades pel Club Nàutic, la Fira de Rebaixes al Port o les propostes de la Biblioteca i el Teatre del Casal.

tracking