Diari Més

Incendi

L'incendi de Calafell ha cremat la Torre de la Talaia

També hauria afectat la meitat de la muntanya del comú de Calafell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'incendi que aquest dilluns ha cremat 11hectàreesa Calafell hauria afectat la zona on hi ha la Torre de la Talaia i la meitat de la muntanya del comú del Calafell. La Talaia és una antiga torre construïda al segle XV per vigilar la costa, de la qual avui només se'n conserven les restes de la seva planta el·líptica.

El foc va quedar estabilitzat el dilluns al vespre, tot i que una dotzena de dotacions dels Bombers encara treballen a la zona per remullar-la i poder donar l'incendi per extingit. Els Mossos continuen investigant les causes del foc, si bé l'alcalde del municipi, RamonFerré, ja va afirmar que hauria estat intencionat. I és que segons les declaracions del batlle, alguns veïns haurien vistuns motoristesque abocaven «algun tipus de líquid» al bosc. Arran d'aquests testimonis, es van mobilitzar els cossos de seguretat. Ferre va detallar que la Policia Local havia localitzat els tres individus a sobre de dues motocicletes, que després «esvan donar a la fuga».Ferrécreu que podria tractar-se dels autors de les flames, però ha apuntat que caldrà esperar a conèixer els resultats de la investigació policial.

A les 19.53 hores d'ahir dilluns, els Bombers de la Generalitat van donar per estabilitzat, després que poguessin estabilitzar els dos focus principals «un pròxim a la urbanització i el segon a una carretera secundària» i un focus secundari a la zona del repetidor, al nord de la urbanització Mas Mel. L'incendi, que ha afectat una zona de vegetació forestal entre les urbanitzacions de Mas mel iBellamar, hauria cremat, segons les informacions del cos d'AgentsRurals, unes 11 hectàrees.

L'incendi de Calafell hauria cremat la Torre de la Talaia

L'incendi de Calafell hauria cremat la Torre de la TalaiaTwitter

L'incendi de Calafell ha cremat la Torre de la Talaia

L'incendi de Calafell ha cremat la Torre de la TalaiaTwitter

L'incendi de Calafell ha cremat la Torre de la Talaia

L'incendi de Calafell ha cremat la Torre de la TalaiaTwitter

L'incendi de Calafell ha cremat la Torre de la Talaia

L'incendi de Calafell ha cremat la Torre de la TalaiaAj. Calafell

tracking