Diari Més

Comunicacions

El nou 4G fa caure el senyal de TDT a bona part de les llars de Cunit

L’Ajuntament s’ha vist obligat a emetre un ban i penjarà cartells avui per informar de la solució gratuïta que ofereix el Govern

El nou 4G fa caure el senyal de TDT a bona part de les llars de Cunit

El nou 4G fa caure el senyal de TDT a bona part de les llars de CunitCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de fa poc més d’una setmana, bona part de les llars del municipi de Cunit tenen problemes en la recepció del senyal de la TDT (Televisió Digital Terrestre) als seus televisors. Arran de les moltes incidències detectades i de les queixes que l’Ajuntament ha recollit, el consistori s’ha vist obligat a penjar un ban informant del telèfon i la web que el ministeri d’Indústria, Energia i Turisme del Govern central ha posat a l’abast dels ciutadans per solucionar aquests problemes de forma gratuïta.

El desplegament de la 4G mòbil en la banda de 800Mz ha aconseguit acabar amb la deficient cobertura telefònica, la qual era motiu de queixa, l’any passat, al municipi. La solució d’un problema, però, ha desencadenat un altre. Les emissions de telefonia mòbil 4G es produeixen en la banda adjacent a la de TDT i, en alguns casos, com el de Cunit, la recepció del senyal de televisió en resulta afectada.«A Cunit es multiplica per quatre la població durant l’estiu. Dels 12.000 empadronats passem a tenir 50.000 habitants. El 4G té més força ara, això i la calor i els reflexos del mar afecten el senyal de TDT. La Generalitat no farà més inversions. A partir d’aquí, decidirian si posen més repetidors», ha explicat el regidor de Noves Tecnologies de Cunit i alcalde accidental, Xavier Salvadó.

Les incidències en la recepció del senyal de TDT van començar la passada setmana i han crescut durant aquesta, fins al punt que l’Ajuntament ha hagut d’intervenir. «A banda del ban, aquest divendrescomençarem a penjar cartells pel municipi informant que només cal instal·lar un petit mòdul que dóna força al senyal de TDT. Aquesta solució tècnica la posa el ministeri de forma gratuïta. Només cal trucar al telèfon 900 833 999, tal com informa el Govern a través del web www.llega800.es», afegeix Salvadó.

A tota la localitat

«El problema està generalitat i es produeix a tota la localitat. En alguns casos, es pot sintonitzar bé TV3 o TVE però molts altres canals, com per exemple 13TV, ni es veuen. Enguany no hi ha queixes de la cobertura de telefonia mòbil, però sí del senyal de televisió», reconeix l’alcalde en funcions de Cunit. L’Ajuntament es posarà en contacte, en els pròxims dies, amb els municipis veïns per comprovar l’abast del problema i buscar, si s’escau, solucions conjuntes.

tracking