Diari Més

Mobilitat

Una vintena d'empreses opten a fer la reforma de la carretera de Cambrils

Les feines de millora de la via començaran a la tardor i s’allargaran durant uns deu mesos; s’actuarà sobre les interseccions al tram reusenc i als accessos

Una vintena d'empreses opten a fer la reforma de la carretera de Cambrils

Una vintena d'empreses opten a fer la reforma de la carretera de CambrilsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de vint empreses han presentat les respectives propostes al procediment públic obert per accedir a executar les obres de millora de la seguretat a la carretera TV-3141 de Reus a Cambrils, pressupostades en prop d’1,8 milions d’euros i que incorporaran dues rotondes a la via. La previsió és que l’obertura d’ofertes econòmiques, el pas previ a l’adjudicació del projecte, tingui lloc a mitjans del mes de setembre. Territori va anunciar al juny la determinació que les feines, que tindran una durada aproximada de deu mesos, arrenquin en arribar la tardor. Aquest és el segon termini que es fixa per a unes reformes que haurien d’haver-se iniciat, en un principi, durant el primertrimestre de 2016 i que ho faran enmig d’algunes veus contràries a part de les actuacions.

En un concurs paral·lel, fa escassos dies, s’obria també al públic el contracte de serveis per a la direcció de les obres, pressupostat en 45.000 euros que formarien part d’aquests 1,8 milions. En aquest cas, l’obertura d’ofertes s’ha programat per al 20 de setembre. A partir de llavors, igual que en el cas de l’execució de les obres, els treballs podran ser adjudicats a l’empresa que hagi presentat l’oferta més avantatjosa segons els criteris establerts al plec de bases de la licitació.

Actuacions en quatre àmbits

Les obres consistiran en la construcció de dues rotondes, així com actuacions en altres interseccions del tram reusenc de la carretera i la remodelació dels accessos, per optimitzar-ne les condicions de cara als milers de vehicles que circulen a diari per la via. Les feines programades es materialitzaran, bàsicament, en un total de quatre àmbits: «la creació d’una rotonda –que rep el nom de rotonda sud– al punt quilomètric 4,9 i els accessos al Club de Golf Aigüesverds i a la benzinera; la construcció d’una de segona –que rep el nom de rotonda nord– al punt quilomètric 6,7 i els accessos a la Urbanització Blancafort, el Club Tennis Monterols i el camí de Rubió; la remodelació de la intersecció al punt quilomètric 5,6 tot afegint un tercer carril central de gir per permetre els girs a esquerres i realitzar un canvi de sentit; i la millora de la seguretat viària amb la col·locació de barreres rígides i flexibles», tal com detalla el projecte que quedava enllestit a l’abril del passat 2015.

El mateix document explicita, en relació a la rotonda nord, que havia suscitat protestes veïnals per la seva ubicació i per les conseqüències que d’ella es desprenien pel que fa a la circulació a la zona, que «la solució adoptada ha estat consensuada amb l’Ajuntament per tal de compatibilitzar l’entrada al club de tennis, l’accés a la Urbanització Blancafort i la connexió amb la carretera TV-3141». Els accessos a la carretera de Cambrils a Reus afectats per les rotondes es reformaran prohibint el gir a esquerres i al seu entorn s’instal·larà il·luminació. També se n’han previst dos de nous des d’aquesta «rotonda nord fins a una parcel·la agrícola i a la nau industrial de Procasa. En aquest cas el camí projectat permet el gir de vehicles de transport de grans dimensions», recull el projecte que guiarà les obres de remodelació de la via.

Inicialment, quan la nova rotonda estigui en funcionament, es restringirà l’accés del Monterols a Blancafort pels vehicles. El tall, però, serà temporal a l’espera d’una solució definitiva.

tracking