Diari Més

Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries transformen la Torre Vella en un hostal del segle XIII

En el marc de la Festa del Rei Jaume I, el grup ebrenc recrea un divertit espectacle musical el primer cap de setmana de setembre

Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries transformen la Torre Vella en un hostal del segle XIII

Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries transformen la Torre Vella en un hostal del segle XIIIDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

AlSalou de l’any 1229 hi havia un mallorquí, de nom Bernat de Melis, a qui tothom atribuïa la condició de fill bastard del Rei Jaume I. Bernat regentava un hostal molt popular on donava protecció a qui s’amagava dels horrors de la guerra o de la persecució, davant la imminent arribada del rei per iniciar la conquesta de Mallorca. Aquesta ficció històrica és l’argument de l’espectacle que Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries han explicat aquest matí a la Torre Vella de Salou, escenari de la representació que torna al municipi després de l’èxit de l'any passat en el marc de la Festa del Rei Jaume I.

Responsables de Cultura de l’Ajuntament de Salou, després d’haver assistit diverses vegades a La Taverna di Enrico, s’han esforçat en què els Quicos adaptéssin el seu popular espectacle a una nova ubicació i un nou context històric que tindrà canvis obligats, tal com reconeix Arturo Gaya, portaveu del grup: «A la festa del Renaixement juguem amb uns temps de concòrdia entre àrabs, jueus i cristians, i ara en canvi a Salou hem d’afrontar una època en la qual els cristians anaven a conquerir Al-Mayurka. Just uns 300 anys abans i enmig d’una més dura edat mitjana».Gayatambé ha explicat que aquesta producció de Quico El Cèlio està a cavall de definir-se com un teatre musical, un espectacle medieval, un divertiment però sobretot una obra«desenfadada»on el pati de la Torre Vella es converteix en un hostal «on se serveix baldana i vi pels hostes que venen a veure la funció».

Jordi Martí, director artístic de la festa del Rei Jaume I, ha explicat que per dur a terme l’Hostal d’En Bernat s’amplia la companyia fins aarribar a una vintena d’actors i músics. «Tots els refugiats de l’hostal estan obligats a cantar, ballar, fer malabarismes... per poder menjar i allotjar-se».

L'espectacledurauna horaité un cost de 10 euros.Es podrà veure durant el primer cap de setmana de setembre, concretament els dies2, 3 i 4. Es duran a terme untotal de 9 representacions, acompanyats dels actors Isaac Morera, Vicky Alvelo, Elena Llaó, el clown Eusebi Morcillo i el músic cambrilenc Jordi Martí.

tracking