Diari Més

Policial

Desmantellen una xarxa de tràfic d'heroïna procedent de Turquia i els Balcans

S'han detingut a dues persones a Reus i Salou

Desmantellen una xarxa de tràfic d'heroïna procedent de Turquia i els Balcans

Desmantellen una xarxa de tràfic d'heroïna procedent de Turquia i els BalcansGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

LaGuàrdiaCivil ha desmantellat, en el marc de l'operacióCromanyón, una xarxa que de narcotraficants búlgars i albanesos que operava a Tarragona i Barcelona. En l'operatiu s'han detingut a set membres del grup, dos dels quals a Reus i Salou, on s'han efectuat registres en dos domicilis. La banda introduïa heroïna procedent de Turquia i els Balcans.

La investigació va iniciar-se arran d'informació intervinguda en altres operacions, que indicava de l'existència d'una organització dedicada al tràfic de drogues, molt estructurada i jerarquitzada. Des d'aleshores, es va vigilar i controlar les activitats dels sospitosos, fins que finalment s'ha detingut a set membres de la banda.

Al Camp de Tarragona, s'han fet dos registres, un a Reus i l'altre a Salou, on s'han intervingut estupefaents, diners en efectiu, vehicles d'alta gamma, material electrònic i documentació. A banda d'aquestes entrades, també se n'han fet a Barcelona ciutat, Rubí, Castelldefels —on residia el cap de la xarxa— i a Gavà. Enaquestúltim municipi, s'ha desmantellat un laboratori de producció d'heroïna, en el qual s'hivan trobar38kgd'heroïna de gran puresa,8kgde cocaïna,50kgde productes químics utilitzats per adulterar l'estupefaent, una premsa hidràulica, una arma curta amb silenciador i munició.

En la investigació, s'ha pogut determinar que els detinguts de nacionalitat albanesas'encarregavend'introduir a l'Estat l'heroïna produïda a Turquia, i els detinguts de nacionalitat búlgara, de comercialitzar-la.

Els membres de la xarxa tenien formació militar i una gran disciplina, A més, estaven perfectament jerarquitzats i sempre prenien fortes mesures de seguretat en tots els seus moviments.

tracking