Diari Més

Festa Major

Salou exhibeix la seva tradició marinera en la fi de les Nits Daurades

Milers de persones es van aplegar a les platges per contemplar el gran castells de focs

Salou exhibeix la seva tradició marinera en la fi de les Nits Daurades

Salou exhibeix la seva tradició marinera en la fi de les Nits DauradesCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Milers de persones van assistir ahir a la nit a l’espectacular fi de festa de les Nits Daurades de Salou. Un fi de festa que, com cada any, se celebrava amb el llançament del gran castell de focs artificials.

Des de primera hora de la tarda, el trànsit de vehicles entrant a la capital de la Costa Daurada era incessant. Buscar aparcament i un dels millors indrets per contemplar la processó i el posterior llançament dels focs s’ha convertit ja en una aventura per a salouencs i visitants. I, ahir, la gran ocupació turística de la qual està gaudint la Costa Daurada quedava reflectida en el passeig de Jaume I, centre neuràlgic de les festes.

Com cada any, d’altra banda, Salou exhibia la seva tradició marinera. Després de la Missa de Festa Major, que es va dur a terme a l’església de Santa Maria del Mar, va començar la processó de la Mare de Déu, quan faltaven uns minuts per les nou de la nit. La processó, en la qual la imatge de la Mare de Déu és portada pels pescadors, va anar fins al passeig Miramar i, des d’aquí, fins a l’espigó del Moll, on es va iniciar la processó marítima que, com cada any, acompanyen les barques i embarcacions que s’hi volen sumar. Un cop finalitzada, la processó va continuar a peu pel passeig Jaume I. Tot plegat ho coronava la traca final: el Gran Castell de focs artificials. El llançament pirotècnic va anar enguany a càrrec de la pirotècnia Tomàs S.L. de Benicarló. Milers de persones, que ocupaven les platges i el passeig Jaume I –que va ser tallat al trànsit– van gaudir d’un espectacle únic damunt del mar. La posterior festa va anar a càrrec de l’Orquestra Moonlight a la plaça de les Comunitats Autònomes.

La fi de les Nits Daurades de Salou marcaven ahir l’equador de la temporada turística en un dels dies de major afluència a la Costa Daurada.

Al llarg del cap de setmana, d’altra banda, salouencs i visitants van poder gaudir de diversos actes i del concert d’Alaska i Fangoria, que va gaudir d’un gran èxit de públic a la plaça de les comunitats Autònomes.

tracking