Diari Més

Belltall

Joan Reig reinterpreta la Nova Cançó al costat de Ca la Rosa

Actuació a la festa major de Belltall del bateria dels Pets amb la banda Refugi

Imatge de Joan Reig durant la seva actuació a Belltall.

Joan Reig reinterpreta la nova cançó al costat de Ca la RosaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Reig ja fa temps que s'ha emancipat dels Pets, però sense haver de marxar de casa. L'activitat de la banda de Constantí ara és més circumstancial i primen els projectes personals dels seus integrants. En el cas de Joan Reig, la seva capacitat per a reinventar-se li ha permès trobar formes ben variades per donar sortida a les seves inquietuds musicals i artístiques.

Una d'elles és la de la banda Refugi (Joan-Pau Chaves, Pep Solà i l'Albert Vila), que l'acompanya per reinterpretar peces bàsiques de la Nova Cançó (ara que ja comença a semblar vella, encara que només sigui pel pas del temps), concentrant-se en gran part en el 'Viatge a Ítaca' de Lluís Llach. Aquest diumenge, Reig i Refugi van actuar a la festa major de Belltall, un petit poble fronterer de la Conca de Barberà. Allí, a la plaça de Sant Joan, al costat de Ca La Rosa, en un espai que aprofitava els carrers per poder acollir més gent, va interpretar Joan Reig a Llach, a Raimon i a Ovidi Montllor, però també a Quico Pi de la Serra, a Pau Riba o a Guillem Defak, entre d'altres, com per exemple ell mateix, amb la deliciosa 'Cançó prescindible'.

Les taules de Reig sobre l'escenari li permeten combinar les interpretacions amb els 'sermons' i quan es tracta de posar ofici, els integrants de Refugi no li van al darrere. Uns músics excel·lents al servei d'unes versions que, tot sovint, se cenyeixen molt als originals, però que de vegades permeten també incursions a modificar ritmes i estils. Un bon exemple va ser un 'Al Vent', que en format blues, resultava, a més de reivindicatiu, estimulant.

Imatge del públic a la plaça de Sant Joan de Belltall.

Joan Reig reinterpreta la Nova Cançó al costat de Ca la RosaDiari Més

Imatge d'un moment de l'actuació de Joan Reig a la festa major de Belltall.

Joan Reig reinterpreta la Nova Cançó al costat de Ca la RosaDiari Més

tracking