Diari Més

Cultura

El diàleg religiós entre Orient i Occident enceta el IV Festival de Música Antiga de Poblet

Músics de Síria, Israel, Grècia, Turquia i Armènia participen juntament amb Savall i l’Hespèrion XXI en el primer concert

El diàleg religiós entre Orient i Occident enceta el IV Festival de Música Antiga de Poblet

El diàleg religiós entre Orient i Occident enceta el IV Festival de Música Antiga de PobletACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La IV edició del Festival de Música Antiga de Poblet, centrada en el diàleg cultural i religiós, ha començat a sonar aquest divendres a la nit sota la direcció artística de Jordi Savall. En la primera de les tres jornades previstes, Savall i l’Hespèrion XXI han presentat el concert ‘Orient-Occident’, juntament amb músics de Síria, Israel, Grècia, Turquia i Armènia. La plaça de l’Església ha viscut un diàleg entre les músiques cristianes, jueves i musulmanes.“En dies de conflictes i d’una gran tensió entre cultures, la unitat espiritual i artística es pot assolir quan s’és capaç d’escoltar-se mútuament, quan s’és capaç de compartir un projecte”, ha destacat Savall.

El certamen de Música Antiga, ja plenament consolidat i amb voluntat de continuïtat, oferirà aquest dissabte un diàleg intercultural al voltant de la música celta i, diumenge, retrà homenatge a la Mare de Déu d’Agost.

Durant tres nits consecutives, a Poblet es podran escoltar músiques que van des dels segles immediatament posteriors a la fundació del monestir -l’any 1.150-, com les procedents de les Cántigas de Santa Maria i el Llibre Vermell de Montserrat, fins a músiques d’arrel tradicional incloses en recopilacions dels segles XVIII i XIX.

La programació de la quarta edició del festival evoca l’absència de fronteres entre les músiques de diferents cultures i les influències que, al llarg de la història, s’han donat entre elles. Pel que fa a estils i nacionalitats, les músiques que dialogaran a Poblet abasten des de la monodia medieval europea i músiques angleses i irlandeses, fins a sons de l’altra riba de la Mediterrània, incloent Grècia, Israel, Marroc i Istanbul.

tracking