Diari Més

Festes

Núria Parlon inaugura la Festa Major de la Canonja parlant de competitivitat energètica

Després del pregó, les autoritats, acompanyades del grup de gegants i grallers de l’Orfeó Canongí i els Diables de la Canonja han iniciat l’encesa de la tronada

Núria Parlon inaugura la Festa Major de la Canonja parlant de competitivitat energètica

Núria Parlon inaugura la Festa Major de la Canonja parlant de competitivitat energèticaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Festa Major de la Canonja ha donat el tret de sortida, aquest divendres al vespre, amb el pregó de l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon que ha manifestat el seu agraïment per la invitació i ha elogiat la recuperada municipalitat perduda. «Ja sé que ha fet sis anys però que ho teniu molt present perquè era quelcom molt desitjat, que ho consideràveu una injustícia i que no heu parat fins que no l’heu reparada». L’alcaldessa també s’ha mostrat orgullosa de tenir amics com l’alcalde Roc Muñoz, l’alcalde de Taragona, Josep Félix Ballesteros i el que llavors era delegat del Govern, Xavi Sabaté, que van estar a primera línia però que van necessitar la força de tot un poble per aconseguir la fita.

L’alcalde Roc Muñoz, ha donat la benvinguda a les autoritats i ha agraït a l’alcaldessa que acceptés la invitació per ser la pregonera de les festes i perquè en un futur el lligam entre la Canonja i Santa Coloma de Gramenet pot ser més fort del que és avui. El motiu, l’eficiència energètica. Un projecte en què estan treballant diferents municipis de Catalunya, entre els quals s’hi troba Santa Coloma i que tal com va dir Núria Parlon «no podem tancar els ulls davant la realitat que se’ns presenta amb el canvi climàtic. Hem de lluitar i ser més competitius des del punt de vista energètic».

L’alcaldessa també ha fet referència a la necessitat de nous lideratges a Catalunya. «El catalanisme ha de tornar a ser transversal i cercar punts de trobada si no volem que, com ha passat amb l’Estatut de 2010, se’ns retallin les nostres aspiracions, la nostra cultura i la nostra llengua».

Després del pregó, l’alcalde amb la resta d’autoritats i veïns de la Canonja han gaudit d’un còctel en el renovat Pati del Castell Masricart. Un indret que ha incorporat l’art de Jordi Rocosa en forma d’arbres fèrrics i s’ha concebut com un espai ampli, que vol acollir les diferents activitats representatives de la Canonja.

Les autoritats, acompanyades del grup de gegants i grallers de l’Orfeó Canongí i els Diables de la Canonja han iniciat l’encesa de la tronada que ha inauguratoficialment quatre dies de festa al municipi.

tracking