Diari Més

Investigada per exercir de veterinària sense titulació ni formació

La dona confeccionava targetes de sanitat d'animals falses i injectava components innocus o placebos als animals en lloc de vacunes

Investigada una dona del Baix Penedès que exercia de veterinària sense titulació ni formació

Investigada una dona del Baix Penedès que exercia de veterinària sense titulació ni formacióGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil de Tarragona ha posat a disposició del jutjat número 2 del Vendrell una falsa veterinària que exercia al Baix Penedès pels presumptes delictes de falsedat documental i d’intrusisme professional. La investigada confeccionava cartilles de sanitatd'animals falses i oferia serveis d’atenció a animals sense disposar de la titulació necessària, ni cap control ni formació. La investigació es va iniciar a principis d’any i, després d’identificar-la, els agents van prendre declaració a la dona en qualitat d’investigada per un delicte d’intrusisme professional.

Després d’aquesta primera investigació, durant el mes de juliol es va descobrir que la persona investigada també confeccionava cartilles de sanitat animal falses, ja que totes disposaven del mateix número de sèrie, sense segell i amb un número de col·legiat fals que no es corresponia amb el de cap professional.

Després d’analitzar els documents falsificats es va poder descobrir que les vacunes que havia administrat als animals no es corresponien amb cap medicament, sinó que els havia injectat un component innocu o un placebo. Per aquest motiu, la Guàrdia Civil li va prendre declaració novament en qualitat d’investigada per un delicte de falsedat documental, i remetent altre cop les actuacions al jutjat número 2 del Vendrell. En un comunicat, l’Institut Armat ha valorat aquest divendres que «aquestes pràctiques realitzades per personal sense capacitació lesionen tant els interessos professionals del col·lectiu, com als animals».

tracking