Diari Més

Festes

Altafulla rep la 19a edició de la Fira d'Artesans

Hi haurà la presència de 120 parades d’artesania i atraccions que van des del camp de l’alimentació fins als sectors de la moda i els complements

Altafulla es prepara per rebre la 19a edició de la Fira d'Artesans

Altafulla es prepara per rebre la 19a edició de la Fira d'ArtesansDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fira d'Artesans d'Altafulla, que organitza el Col·lectiu d'Artesans amb la col·laboració de la regidoria de Turisme de l'Ajuntament, arriba enguany a la seva 19a edició durant els dies 18, 19, 20 i 21 d’agost a l'entorn de les Eres del municipi, darrera del Castell, en horari de 19h a 24h.

El contingut i el programa festiu s’ha presentat aquest divendres al matí al Museu d’Altafulla. L’acte ha comptat amb l’alcaldessa accidental, Montse Castellarnau; el regidor de Turisme, Pere Gomés, i el representant i membre del Col·lectiu d’Artesans, Diego Spano.

Els visitants podran gaudir d’un total de 120 parades d’artesania i atraccions que van des del camp de l’alimentació fins als sectors de la moda i els complements. Es tracta d’una mostra compromesa amb l’artesania tradicional i contemporània en un marc inigualable. L’alcaldessa accidental, Montse Castellarnau, ha remarcat la referència d’aquesta fira que fa molts anys que està consolidada i que la gent «ja l’espera». I ha subratllat que es tracta d’una de les fires més destacades del territori.

Més enllà dels paradistes, temàticament el programa de la fira es divideix en tres espais: la tarda, destinada més a activitats de cara a la canalla com són els conta contes i a la participació dels visitants; el vespre, adreçat especialment als espectacles infantils com el teatre i la màgia, i la nit, on hi tenen cabuda els concerts de música en directe. Durant tots els dies de la fira, els visitants podran veure com treballen les peces diferents artesans com la filadora de cotó, el ferrer, el luthier bufador de vidre, un marbrista-picapedrer, diversos fusters, entre d’altres.

En aquest sentit, el regidor de Turisme, Pere Gomés, ha remarcat la selecció que fa el Col·lectiu d’Artesans per oferir la màxima qualitat artesanal dels productes que es poden trobar a les parades.

Al mateix temps, Pere Gomés ha destacat «el reclam turístic que suposa la Fira d’Artesans per Altafulla, ja que atrau visitants de diferents punts del territori». Alhora, Diego Spano, representant del Col·lectiu d’Artesans, ha manifestat la importància d’aquesta fira pels mateixos artesans provinents de diferents punts de la geografia catalana, estatal i internacional, ja que enguany han rebut més de 800 peticions per participar-hi, dels 120 paradistes que ho faran.

En aquestanova edició, el municipi es comptarà amb les actuacions dels grups Cèltic Quartet, Bastiani y los salidos, Trio Vintage i, per acabar la festa, el recital de gralles que oferirà el Grup de Grallers d’Altafulla. També hi haurà la presència de la cercavila dels Gegants, Grallers i Bastoners d’Altafulla, els contacontes locals, les sardanes protagonitzades per l’Agrupació Altafulla Sardanista, i el grup musical Gaià Gospel.

tracking