Diari Més

Roda de Berà

Roda modifica el sistema de subvencions per a les entitats

Es pretén buscar la igualtat d’oportunitats entre les diferents entitats locals i fomentar el teixit associatiu

Roda modifica el sistema de subvencions per a les entitats

Roda modifica el sistema de subvencions per a les entitatsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb l’objectiu de dinamitzar el teixit associatiu municipal, buscar la igualtat d’oportunitats entre totes les associacions i entitats que el conformen, donar suport a les entitats que treballen en el camp cultural, festiu, esportiu i veïnal, i amb la voluntat d’impulsar més activitats i projectes d’interès per al municipi i els seus veïns, l’Ajuntament de Roda de Berà ha modificat el seu sistema de concessió de subvencions.

Aquesta setmana s’han fet públiques les bases, aprovades definitivament per acord del Ple de l’Ajuntament, que ho va votar per majoria amb les abstencions de Populars-Units per Roda i d’ICV-EUiA, el passat 28 de juliol. El sistema que es venia emprant fins l’actualitat de subvencions nominatives consignades pressupostàriament per a entitats i associacions sense ànim de lucre ha canviat, i en els pressupostos de l’actual exercici es va incloure la previsió d’atorgament amb un nou sistema per tal que fos en règim de concurrència competitiva. Es van consignar tres partides genèriques, una dirigida al foment i a la difusió de les activitats culturals i festives; una altra a les de caràcter esportiu; i finalment una tercera per associacions veïnals.

La nova regulació deriva de la voluntat de l’equip de Govern de fomentar l’associacionisme per crear un teixit associatiu fort i afavorir la cooperació entre veïns, seguint el projecte iniciat durant la passada legislatura amb la creació de l’Hotel d’Entitats i l’aprovació de la normativa reguladora del Registre Municipal d’Entitats i Associacions. Unes mesures que ara, totes plegades, adopten la importància que el Govern municipal preveia.

Segons ha assegurat l’equip de Govern, «aquest nou sistema implica una transformació molt important de les polítiques portades a terme fins a la data en aquest àmbit i esperem aconseguir grans avantatges d’interès per als nostres veïns. Esperem que el nou sistema cristal·litzi i sigui un element dinamitzador més de la vida associativa de Roda de Berà, una eina essencial per a la cohesió social i per a la difusió de valors de cabdal importància, com la cultura o l’esport».

L’atorgament de les subvencions dins de l’àmbit de la cultura i les festes tenen per objecte la difusió de la cultura popular i festiva, les arts escèniques i musicals, plàstiques i visuals o la difusió del patrimoni propi, així com altres esdeveniments com xerrades, conferències, accions d’animació o festes tradicionals, entre d’altres.

Pel que fa al programa d’activitats esportives, serà subvencionada la promoció esportiva duta a terme durant la temporada 2015-16 o durant l’actual exercici, com és el cas dels projectes o programes que promocionin l’activitat física i esportiva, les competicions organitzades o l’organització d’activitats físiques o esportives que promoguin la dinamització ciutadana.

En el cas de l’àmbit veïnal, té per objecte cofinançar projectes i activitats d’oci portades a terme per aquestes associacions, així com el manteniment de la pròpia entitat sempre que es fomenti la participació ciutadana, la cohesió social, la integració i la promoció de la vida social dels veïns i veïnes dels diversos àmbits territorials.

S’ha establert un únic sistema de valoració segons un barem de puntuació, avaluant per exemple l’interès general de l’activitat, el nombre de participants, o la transcendència de l’activitat més enllà del municipi, entre d’altres criteris. La comissió qualificadora estarà formada per membres de tots els partits polítics que conformen el plenari, amb un valor ponderat.

A aquesta convocatòria podran acollir-se totes les entitats i associacions inscrites en el Registre Municipal d’Entitats de Roda de Berà. Els interessats hauran de presentar les sol·licituds a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà acompanyada de tota la documentació requerida i detallada a les bases de la convocatòria. Lesassociacions i entitats que desitgin rebre assessorament o més informació sobre la convocatòria poden dirigir-se a l’Hotel d’Entitats.

tracking