Diari Més

Festes

L'avellana torna a ser la protagonista de Riudoms

La 36a edició de la fira coincideix amb la 417a Fira de Sant Llorenç aquest cap de setmana

L'avellana torna a ser la protagonista de Riudoms

L'avellana torna a ser la protagonista de RiudomsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Riudoms té una cita ineludible cada mes d’agost en la promoció d’un producte tradicional de la zona: l’avellana i els derivats d’aquest fruit sec. La inauguració de la Fira, que arriba a la 36a edició i coincideix amb la 417a Fira de Sant Llorenç, tindrà lloc aquest divendresal Teatre Auditori Casal Riudomenc. Serà a càrrec de Josep Rull i Andreu, Conseller del Territori i Sostenibilitat. En aquest acte, es lliuraran els premis del Concurs de Cartells, el 17è Concurs del Conreu de l’Avellaner, el 19è Concurs de fruites i verdures i el Premi Fira de l’Avellana 20016. Tot seguit, tall de la cinta inaugural i visita a la Fira de l’Avellana, acompanyats per la Colla Gegantera de Riudoms i el grup Bardoada de Pinhal Novo (Portugal), els Grallers de Riudoms, la Pubilla, l’Hereu amb el Fadrí i la Dama d’Honor de Riudoms 2016, representants de les entitats locals i la resta d’autoritats convidades.

Tots els visitants de la Fira podran degustar diferents productes elaborats amb avellana que estaran exposats al recinte firal. Serà una bona ocasió per descobrir i tastar diversos productes de la terra comgelats, xarrups, licors, orxata, creps, embotits, salses, crema, confitura, avellanes crues, torrades o garrapinyades, mousse, coca de músic, coca amb recapte, fruita i verdura.

El programa d’activitats d’aquesta fira és ampli i contempla xerrades, esport o música com el Concert Jove que tindrà lloc a les dotze de la nit del divendres 12 d’agost sota el títol Avellana Sound al Parc de Sant Antoni. També hi haurà espais per la tradició com una cercavila infantil a les set de la tarda de dissabte o la Jornada Castellera el mateix dia, una mica més tard.

També es podran visitar diferents exposicions de pintura com l’Exposició de Pintura Dibuixant la Natura d’Assumpció Savall, o l’Exposició de fotografia Fer de pagès a Riudoms sobre l’activitat agrícola al poble de Riudoms i realitzades per Alba Mariné. Durant la Fira, també tindrà lloc la Primera Mostra i degustació de cervesa artesana. Es podrà trobar una mostra de jardineria i viverinse.

tracking