Diari Més

Festa Major

Joaquim Nin: «El municipi de Salou és patrimoni de molta gent»

El pregó del secretari general de la Presidència llença el tret de sortida de les Nits Daurades

Joaquim Nin: «El municipi de Salou és patrimoni de molta gent»

Joaquim Nin: «El municipi de Salou és patrimoni de molta gent»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Salou és patrimoni de molta gent. Per exemple dels aragonesos. Hi ha més de 4.400 finques registrades a nom de saragossans, més de 500 propietats són de les persones de la província d’Osca i prop de 200 finques de veïns de la demarcació de Terolles. Segurament avui Salou és la cinquena o sisena ciutat del món on hi ha més persones de l’Aragó». Aquestes són algunes de les dades, no sempre conegudes ni recordades, amb què el secretari general de la Presidència de la Generalitat, Joaquim Nin, va bastir el seu pregó amb què ahir donava el tret de sortida a les Nits Daurades de Salou.

Joaquim Nin va haver de pronunciar sota la pluja, fet que va provocar que realitzés un pregó més curt del que havia previst. De fet, la pluja, va permetre l’encesa de la gran tronada que donava inici a les festes, però la Nit de Foc es va haver de suspendre.

Nin, com a pregoner, aprofitava per fer alguns precs a l’alcalde i a la població salouenca. «No us recreeu en el cofoisme de tot el que ja sou, al contrari, seguiu innovant, feu de la millora continua la forma habitual de treballar», demanava. «Sigueu, des de Salou, abanderats de la generositat. Consumiu com a propis els productes de les nostres Denominacions d’Origens i agermaneu-vos amb la ruta del Císter, el patrimoni romà de Tarraco o el modernisme reusenc», afegia.

El pregoner de les Nits Daurades, dedicava l’apartat d’agraïments a l’alcalde de Salou, Pere Granados, pel seu incondicional suport al nou complex que es construirà al Consorci Recreatiu i Turístic PortAventura, abans conegut com a BCN World. «M’aturo per posar en valor la constant demanda i suport al Govern de la Generalitat feta pel vostre ajuntament, per tal que el govern del país permeti crear el marc per desenvolupar el nou complexe. Des del Govern de Catalunya hem sentit molt l’alè de l’acompanyament en salvar aquest projecte estratègic».

«Avui, a Salou, segur que hi ha gent de moltes procedències, amb moltes cultures i moltes llengües, amb ideologies i costums que, de vegades, ens sorprenen. I per a no caure en la temptació de la por, de l’exclusió, del rebuig, necessitem activitats com fer festa, que ens fa sentir a tots membres d’un mateix col·lectiu, a través de l’esforç comú i de compartir la celebració. El programa de les Nits Daurades d’enguany tenen contingut divers, atractiu i popular. Són un antídot per l’avorriment o la mandra» , destacava.

tracking