Diari Més

Constantí

Els veïns de les '600 viviendas' de Constantí denuncien que hi ha plaga de paneroles

El consistori assegura que faran més actuacions

Els veïns de les '600 viviendas' de Constantí denuncien que hi ha plaga de paneroles

Els veïns de les '600 viviendas' de Constantí denuncien que hi ha plaga de panerolesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de les 600 viviendas de Constantí viuen envoltats de paneroles. Des de fa uns dos mesos, quan va arribar el bon temps, van començar a sortir aquests insectes de les parets de la plaça Joan Ramon Jiménez. Els veïns expliquen que durant tot el dia n’hi ha, però als voltants de les onze de la nit, és quan les paneroles surten en grans quantitats. Els veïns de la zona denuncien aquesta plaga i demanen a l’Ajuntament que es prenguin mesures per evitar que els més petits del barri estiguin envoltats, contínuament, d’aquests insectes.

«No podem ni caminar. La meva amiga viu a l’altra banda del barri, tocant al camp de futbol, i quan vaig a veure-la he de fer un gran tomb, per tal de no passar pel mig de la plaça», explica una veïna.

Això passa habitualment amb tots els veïns de les 600 viviendas, quan han de portar els seus fills al casal d’estiu. Els veïns asseguren que han fet fotografies i s’han queixat a l’Ajuntament, però que no se’ls hi ha fet cas. «Surten dels arbres i de les parets», expliquen. A més, els veïns asseguren que les paneroles els hi entren a casa. «Quan camines, has d’anar saltant-les. Així no es pot viure, sentim que som ciutadans de segona categoria», explica una veïna desesperada.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Constantí ha explicat al Diari Més que, gràcies a una subvenció de la Diputació de Tarragona, es va actuar fa una setmana. L’alcalde, Òscar Sánchez, assegura que una veïna va queixar-se i que, ràpidament, es va trucar a una empresa de control de plagues i es va fer una actuació per eliminar les paneroles. «Nosaltres estem fent el que podem. Creiem que el problema és que aquests insectes han criat en aquella zona», explica l’alcalde de Constantí. «Si cal fer més actuacions, les farem fins a eliminar la plaga», comenta.

tracking