Diari Més

Un menor de 6 anys troba una granada de la Guerra Civil

El nen va localitzar la granada a la Morera de Montsant durant una excursió amb els seus pares i va ajudar als mossos a trobar el lloc on era l’artefacte

Un menor de 6 anys troba una granada de la Guerra Civil

Un menor de 6 anys troba una granada de la Guerra CivilMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gerard, un nen de 6 anys que feia una excursió amb els seus pares, va trobar una granada de la Guerra Civil. El menor quan va trobar l’artefacte, amb bon criteri no la va tocar i va avisar ràpidament als seus pares que van veure que es tractava d’una granada de mà i van trucar als mossos.

Els Agents de Policia de l’Àrea de Desactivació d'Artefactes Explosius TEDAX-NRBQ van recollir, divendres passat, la granada de la Guerra Civil localitzada al terra en una zona situada a l'altura, aproximadament, del camí GR que va des de Morera del Montsant direcció cap el Grau de Salfores, a dalt de la Carena i abans d'arribar al Clot del Cirer.

Es tracta d’un punt difícil de localitzar i, per aquest motiu, el menor i els seus pares van guiar als components de la unitat TEDAX-NRBQ del Cos de Mossos d'Esquadra fins el lloc de la troballa, a una hora i mitja des de l’inici del camí.

Un cop al lloc, els agents van comprovar que es tractava d'una granada de mà de tipus pinya de les utilitzades en la Guerra Civil. Concretament, la granada trobada és originària de Polònia i va ser utilitzada per l’exèrcit republicà.

Després de posar-la en seguretat i ser recollida pels TEDAX, va ser traslladadaper tal de neutralitzar-la amb totes les mesures de seguretat.

Els Mossos d’Esquadra recordenque si alguna persona troba un artefacte explosiu militar, no s'ha de tocar i cal avisar a la policia. I és que molts d’aquests artefactes fabricats amb ferro s’han rovellat amb el pas del temps i això fa que els sistemes interns de seguretat puguin no funcionar correctament. És per aquesta raó queun moviment brusc de l’artefacte podria fer que explotés.

tracking