Diari Més

La plaça de l'Església, escenari del Festival Internacional de Música

Altafulla presenta un cartell rodó de música de veu i concerts de cambra a partir de demà

Imatge d'arxiu d'un dels concerts d'una edició passada.

La plaça de l'Església, escenari del Festival Internacional de MúsicaAltafulla Turisme

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Plaça de l’Església d’Altafulla serà una vegada més el marc idoni que acollirà, a partir d'aquest dissabtei fins el 27 d’agost, el 29è Festival Internacional de Música d’Altafulla, que organitza la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona.

En aquesta edició, es repeteix el format de sis actuacions que acollirà el marc incomparable d’una plaça amb una sonoritat especial, tal i com destacava ahir l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, qui va recordar, un cop més que, «Altafulla segueix apostant per la cultura i vol esdevenir capital cultural del Baix Gaià».

El concert inaugural del festival serà demà dissabte amb la música de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, amb el solista de violí Joaquín Palomares que, d’entre altres peces interpretaran Les quatre estacions portenyes de Piazzola, en la primera part i música dels Beatles, tancant amb K. Jenkins la segona part. L’adjunt a la direcció artística, a càrrec del prestigiós flautista Claudi Arimany, Josep Maria Recasens, ha avançat que s’espera una bona entrada per a tots els concerts i ha destacat Els 6 concerts de Brandemburg que s’interpretaran.

El festival combina la música de veu i els concerts de cambra i totes les actuacions són a la plaça de l’Església a les deu de la nit. La regidora de Cultura d’Altafulla, Montse Castellarnau, remarcava la potencialitat que té aquest festival amb el marc de la plaça de l’Església, que combina al mateix temps amb la voluntat de seguir treballant per la cultura i apropar-la a tots els públics. Divendres, dia 12, l’orquestra Camerata J.S. Bach, amb reconeguts solistes interpretaran la primera part (1, 5 i 2) dels Sis concerts de Brandenburg, obra cabdal de la música instrumental de tots els temps, composta per J.S. Bach l’any 1721. El dissabte, dia 14, la reconeguda soprano Paola Antonucci, el flautista Massimo Mercelli i el Pianista Lorenzo Bavaj portaran el virtuosisme de l’òpera italiana, amb obres de Donizetti, Puccini, Verdi, Bizet, Bellini, Saint-Sains, Chopin i Mozart. El dimarts 16 d’agost, l’orquestra Camerata J.S. Bach, oferirà la segona part dels concerts de Brandenburg (6, 3 i 4), amb reconeguts solistes.

D’altra banda, el dimarts 23 s’oferirà el Gran recital de piano, a càrrec de l’excepcional pianista Franceso Nicolosi, que interpretarà obres d’Scarlatti, Mozart, Thalberg i Liszt. I el dissabte 27, en el darrer del concerts, el gran guitarrista Javier Garcia Moreno ens portarà La millor música per a guitarra, amb peces d’Albéniz, Sor, Tàrrega, Turina i Ginastera.

Nou portal web

Per a aquesta nova edició, s’ha creat un nou portal web que identifica clarament el festival sota el nom de www.fimaltafulla.cat. Pel que fa les entrades, s’ha reduït considerablement el preu dels paquets promocionals. Les entrades a un únic concert costaran 15 euros. Per assistir a quatre concerts, s’hauran de pagar 49 euros. Finalment, l’abonament per gaudir de tot el festival, té un preu de 59 euros. La venda d’entrades es fa a l’Oficina de Turisme d’Altafulla, a la plaça dels Vents, o bé a la plaça de l’Església la mateixa nit dels concerts.

tracking