Diari Més

A partir de demà IberCaja començarà a ingressar els estalvis als afectats de la Cooperativa

L’Associació de Seccions de Crèdit ha fet efectiu avui el préstec de 10 MEUR

La Plataforma recomana als afectats de la Cooperativa de Cambrils anar a cobrar el primer retorn gradualment

La Plataforma recomana als afectats de la Cooperativa de Cambrils anar a cobrar el primer retorn gradualmentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Estem molt satisfets, hem tingut molts dubtes al llarg de tot aquest temps, però ara comencem a respirar tranquils». D’aquesta manera s’ha expressat avui el president de la Plataforma d’Afectats per la fallida de la Cooperativa de Cambrils, després que l’Associació de Seccions de Crèdit hagi fet efectiu el préstec de 10 milions d’euros a l’entitat cambrilenca.

A efectes pràctics, el desemborsament d’aquest préstec significa que els afectats per la fallida començaran a rebre part dels diners bloquejats els propers dies. Podria ser demà mateix, tot depén d’Ibercaja, l’entitat bancària que s’encarregarà d’ingressar-ho als comptes dels afectats. «Els diners són a la Cooperativa de Cambrils i es crearà una espècie de compte pont a nom dels afectats. A través d’aquest, tindran l’opció de fer-se clients d’Ibercaja o bé traspassar els diners a una altra entitat bancària», apuntava Pallejà. Es començaran a repartir 15 milions d’euros dels 32,5 retinguts, és a dir, un 46,2% aproximadament dels estalvis dels afectats, més del que es va pactar inicialment.

D’acord amb el compromís que va assumir el 31 de desembre de l’any passat, el sector materialitzava avui el préstec de 10 milions d’euros a la Cooperativa Agrària de Cambrils per tal de col·laborar en la dissolució de la Caixa Agrària. En els últims mesos, l’Associació de Seccions de Crèdit (ASC) ha estat fent seguiment dels diferents condicionants i dels compromisos que la cooperativa va adquirir amb la signatura del crèdit per tal de verificar la realització de tots ells. Una vegada validat el compliment, l’ASC va convocar, dimecres, una Assemblea General Extraordinària abans de desemborsar oficialment el préstec. El president de l’ASC, Lluís Roig, ha expressat la seva satisfacció perquè «la cooperativa està complint els seus compromisos de manera que podem materialitzar el préstec i aportar tranquil·litat tant als impositors com al conjunt del sector». «A més, hem negociat fins aconseguir que el retorn pugui ser finalment de 15 milions d’euros, en lloc dels 13 milions acordats, i es podran reemborsar quasi el 50% », afegia.

Al marge del Fons Cooperatiu

L’ASC també informa que el préstec s’ha desemborsat al marge del Fons Cooperatiu de suport a les seccions de crèdit. El fons compta amb uns recursos inicials de 12 milions d’euros que ja han aportat mig centenar de cooperatives. Aquestes cooperatives aglutinen el 68,3% dels dipòsits totals del sector. L’ASC gestionarà aquest Fons a través de l’Institut Català de Finances (ICF), amb l’objectiu de garantir la transparència de qualsevol operació realitzada amb aquest patrimoni.

tracking