Diari Més

Serveis Públics

Patrulles de Mossos, obligades a fer 300 km diaris per donar servei nocturn a Salou

Demanen que la vigilància de nit la facin els ARRO locals o bé es doni allotjament als antiavalots que vénen des de Sabadell

Unitats BRIMO durant una intervenció a Salou en una imatge d'arxiu.

Patrulles de Mossos, obligades a fer 300 km diaris per donar servei nocturn a SalouACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Recorren 280 quilòmetres diaris –140 d’anada i 140 de tornada– per fer el servei de vigilància les nits d’estiu a Salou. Si s’han practicat detencions, el seu horari s’allarga fins que s’han acabat les diligències o fins que se celebra el judici ràpid. Quan acaben el servei, han de tornar conduint a Sabadell amb un alt risc d’adormir-se sobre el volant. Han de fer la mateixa feina l’endemà i durant tota una setmana en el pitjor dels casos.

El Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME) ha denunciat públicament les condicions amb què treballen els agents de la Brigada mòbil (Brimo) que es desplacen cada dia des de Sabadell –on té la seu– fins a Salou. SME reclama que es millori la situació d’aquests agents o que, en cas contrari, realitzin les tasques de vigilància durant les nits els agents de la unitat ARRO de Tarragona. Alguna d’aquestes patrulles de la Brimo ha patit més d’un ensurt a la carretera conduint de tornada. «Per què no es fa des de Tarragona? És la pregunta. S’estan malbaratant recursos», afirma el secretari general del Sindicat de Mossos d’Esquadra.

El SME ha tret del calaix una vella demanda tot just la mateixa setmana en què s’ha sabut que agents de la unitat ARRO de Tarragona s’estan desplaçant a la ciutat de Barcelona per combatre el top manta, en un operatiu que consisteix a situar un bon nombre de policies (un mínim diari de 40) sobre la vorera de l’avinguda del Port de Barcelona per evitar que s’instal·lin els venedors il·legals. L’actuació policial, però, no està resultant efectiva: els manteros esperen pacientment a què els agents acabin el servei per tornar a ocupar la vorera cap al vespre.

Mentrestant, cada dia durant els mesos d’estiu, agents de la Brimo es desplacen a Salou. Ho fan des de fa anys. S’ubiquen a l’avinguda Carles Buigas, centre neuràlgic de la zona d’oci de la capital de la Costa Daurada. La presència de la furgoneta dels antiavalots en la cruïlla entre aquesta avinguda i el carrer Murillo és habitual en les nits salouenques. «Els de la Brimo fan el servei de seguretat tota la nit fins a les set del matí. Després han de tornar a Sabadell i amb tot el sol de cara a la conducció. Això, en el millor dels casos. Si es fan detinguts, no es plega de Salou fins que s’han fet les diligències o, en cas de judici ràpid, es queden agents al judici, sense dormir, i, quan acaben, han de tornar a Sabadell. Molts dels agents ni tan sols viuen a Sabadell...», denuncia Toni Castejón. El SME ha adreçat un escrit al director general de la Policia, Albert Batlle, per reclamar que el servei es realitzi «en condicions». El sindicat policial demana que se’ls faciliti l’allotjament quan han de desplaçar-se tants quilòmetres, com succeeix en el cas de Salou, «per evitar posar-los en perill i que tinguin un accident en la tornada, sobretot quan l’horari no està clar i es pot allargar». «Aquestes patrulles han tingut més d’un ensurt a la carretera», diu Castejón.

Predicar amb l’exemple

«El cos de Mossos fa campanyes de sensibilització del trànsit amb les quals demana precaució al volant, que el vehicle estigui en òptimes condicions i que el conductor estigui descansat. No entenem com no es predica l’exemple i se’ls obliga a treballar fent cas omís dels consells que donem a la resta de conductors», sentencia el sindicat SME.

tracking