Diari Més

Infraestructures

Les obres de la variant entre la C-37 i l'N-240 a Valls encaren la recta final

Els treballs compten amb un pressupost de 2,6 milions d’euros i finalitzaran el novembre vinent

Les obres de la variant entre la C-37 i l'N-240 a Valls encaren la recta final

Les obres de la variant entre la C-37 i l'N-240 a Valls encaren la recta finalDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres que el Departament de Territori i Sostenibilitat està executant per construir una carretera que unirà la C-37 i l’N-240 per fora del nucli urbà de Valls han assolit, aquest dimarts, una fita amb el muntatge de les bigues d’un viaducte sobre el torrent del Puig. Amb aquesta operació, complexa tècnicament, els treballs encaren la seva recta final. L’execució de la variant va començar el desembre passat i es preveu que entri en servei el proper novembre, amb un pressupost de 2,6 milions d’euros.

La nova carretera, en evitar el pas per l'interior de Valls, millorarà la mobilitat i seguretat en aquest àmbit. El traçat s’inicia a la rotonda existent a l’N-240 i culmina en una nova rotonda que es construirà per materialitzar la connexió amb la C-37.

Les obres inclouen la formació d’un pont sobre el torrent del Puig de 85 metres de longitud, format per dos trams, amb una pila central circular. Els treballs de muntatge de les bigues sobre la pila i els estreps del pont es duu a terme aquest dimarts i dimecres; són vuit bigues de formigó en total, de 42,4 metres de longitud i prop de 70 tones cadascuna que es col·loquen a uns 11 metres d’altura sobre la llera. Per a muntar-les, s’utilitzen dues grues, una de 500 tones i una altra de 250. El tauler del viaducte tindrà una amplada d’11 metres.

Situada al sud-oest de la població, la variant tindrà uns 800 metres de longitud i estarà formada per dos carrils de 3,5 metres i dos vorals d’1,5 metres d’amplada. Addicionalment, es condicionarà un tram d’uns 200 metres de la carretera C-37 actual. En la construcció de la variant, també cal remarcar que s’aprofitarà un pas inferior existent, format per un calaix de 7 metres d’amplada, per donar continuïtat a un camí. En total, es formaran uns 1.000 metres de nous camins, que tindran en general una amplada de 5 metres i es pavimentaran amb un tractament superficial.

tracking