Diari Més

Turisme

Arribar a l'aeroport i trobar la caravana

L’empresa Nature Rolling, propietat de dos joves tarragonins, «vol fer la vida més fàcil als turistes»

Arribar a l'aeroport i trobar la caravana

Arribar a l'aeroport i trobar la caravanaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després d’un viatge llarg i cansat, arribar a l’aeroport i trobar-se amb l’autocaravana a la porta no es paga ni amb tots els diners del món. Aquest és el servei que ofereix una empresa amb seu a Torredembarra. En Richard Santos i en Roger Arbó, propietaris de Nature Rolling, es van proposar, a principis d’aquest any, fer la vida més fàcil als clients que volen fer rutes turístiques amb autocaravanes. Aquest servei rep el nom de Transfer i tracta d’acostar l’autocaravana a l’aeroport de Reus, a l’Estació del Camp o a l’estació d’autobusos de Tarragona, Lleida o Barcelona.

Nature Rolling és una empresa que va néixer a principis d’aquest any i té la seu a Torredembarra. Els dos joves, amics i amants del món de les autocaravanes, van decidir especialitzar-se en el confort i la seguretat d’aquest mitjà de transport. Fa uns mesos, van comprar dues autocaravanes a Itàlia i les han deixat preparades amb tota mena de luxe. Asseguren que hi ha molta demanda i que, de moment, les tenen ocupades durant tot l’estiu. «A Catalunya hi ha molta cultura de l’autocaravana, però encara s’ha de promocionar més aquest tipus de turisme», explica Richard Santos.

A banda del servei Transfer, l’empresa omple de provisions l’autocaravana, perquè així el client no hagi de fer el viatge carregat amb menjar i de productes de neteja, entre d’altres. El sistema és senzill: dos o tres dies abans d’arribar al destí, el client es posa en contacte amb l’empresa i els hi fa una llista de la compra amb tots aquells aliments i productes de bellesa i neteja. «La nostra intenció és que el turista se senti com a casa, però sobre rodes. Els hi oferim màxima comoditat», explica Richard, un dels propietaris de l’empresa.

Per norma general, els principals usuaris d’aquest tipus de mitjans de transport són famílies senceres, que venen a Catalunya a fer turisme. «Aquestes autocaravanes solen resultar més econòmiques que no pas anar tota la família d’hotel», explica Richard Santos. A més, l’empresa organitza itineraris especials i rutes concretes depenen de les inquietuds i gustos dels usuaris. «Volem que el client s’adormi i es desperti on vulgui», expliquen. Els vehicles compten amb tres metres d’alçada i set de llargada.

Les autocaravanes de l’empresa Nature Rolling estan equipades amb tot tipus de luxes: equip per fer surf, per anar a esquiar i per fer escalada. La intenció dels joves empresaris és especialitzar-se en el món dels esports d’aventura. «En un termini curt de temps, tenim la intenció de convertir les dues autocaravanes en un mitjà de transport que porti els usuaris a fer esports d’aventura», expliquen. Una ruta pels Pirineus catalans, els bascos i els francesos, un itinerari per anar a esquiar o una sessió de surf, seran alguns dels serveis que oferirà l’empresa.

Tres àrees de servei per autocaravanes

Segons expliquen els propietaris de l’empresa Nature Rolling, a Catalunya és complicat trobar àrees de serveis per estacionar aquests vehicles. «Quan els clients entren a la caravana es troben una guia on els indiquem els principals punts d’aparcament», explica Richard. Les àrees de servei d’autocaravanes més pròximes a la ciutat de Tarragona es troben al Catllar, a Altafulla i a Alcover. Aquestes són d’abast públic i per normal general disposen d’aigua potable, servei de pícnic i permeten pernoctar. D’altra banda, les autocaravanes també poden estacionar i fer nit a càmpings.

Els propietaris de l’empresa Nature Rolling aconsellen a tots aquells que viatgin amb autocaravana que utilitzin una nova aplicació de mòbil, que permet controlar les diferents àrees de servei de cada zona. L’App rep el nom de CaraMaps.

tracking