Diari Més

Vila-seca desplega tradició amb la cercavila del Seguici

El municipi celebrarà la Invenció del Cos de Sant Esteve aquest dimecres

Els elements del seguici van desfilar pels carrers del municipi ahir al vespre.

Vila-seca desplega tradició amb la cercavila del SeguiciCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«La valoració no pot ser més alta ni més positiva. Hi ha hagut molta participació fins ara, els carrers s’han vist envaïts de gent, de civisme. Estem molt satisfets». Aquesta és la valoració que ha fet de la Festa Major d’Estiu de Vila-seca el president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Segura, en els pocs dies que el municipi ve celebrant Sant Jaume.

Des del passat dimecres, Vila-seca viu immers en la Festa Major d’Estiu que va convertir diversos indrets del municipi en centres neuràlgics de l’activitat. Entre els actes més destacats la Nit de Rock de la setena edició del Vila-seca a Tope o el concert del Celtas Cortos, que va esdevenir un èxit de públic.

La part més tradicional es vivia ahir amb la sortida en cercavila del Seguici Tradicional. El Ball de Diables de Vila-seca, els Trbucaires del Comú, el Ball de Cercolets, el Ball de Gitanes, el Ball de Bastons, el Ball de Valencianes, els Xiquets de Vila-seca i els Geganters i els Grallers de Vila-seca omplien de tradició el cor del municipi.

Els actes, però, continuaran fins al pròxim dimecres, quan se celebrarà la Invenció del Cos de Sant Esteve. Mentrestant, avui, continuarà obert, des de les deu de la nit i fins a les dues de la matinada, l’Espai Chill out, al jardí de la Biblioteca. També a les deu de la nit començarà la Nit de Màgia. Serà al Parc de la Riera. La Gala Internacional de Màgia serà presentada per Roberto Vara i comptarà amb la participació del mag Edgard, el mag Albert i Sébastien Dethise. La festa continua demà amb el Concert de Festa Major, a càrrec de l’orquestra La Principal de la Bisbal. La seva actuació serà al Parc de la Riera, a partir de dos quarts de deu de la nit. L’orquestra serà l’encarregada també d’amenitzar el Ball de Festa Major.

Dimecres se celebrarà La Invenció del Cos de Sant Esteve, una festivitat que desplegarà el seu programa d’actes de bon matí, a les onze, amb el concurs de llançament de Pinyols d’oliva i el vermut popular A les onze de la nit hi haurà la cercavila de trabucaires i, després, el correfoc amb el Ball de Diables de Vila-seca.

tracking