Diari Més

Els casals marquen el ritme de l'estiu a Vila-seca

El Mega Estiu i l’ExtiuExtrem omplen d’activitats d’esport i lleure les vacances dels nens i joves de Vila-seca

Els joves de l'ExtiuExtrem han pogut provar les Bumper Balls.

Els casals marquen el ritme de l'estiuOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Cada any que passa el nivell d’exigència és més alt, tant pels joves com per nosaltres, com més els donem, més volen, i això està molt bé», assegura Núria Barragán, directora de l’ExtiuExtrem. Ja fa 11 anys que els joves de 1r a 4rt d’ESO de Vila-seca gaudeixen del programa d’activitats del casal organitzat per l’Ajuntament, i malgrat aquesta veterania, els seus organitzadors sempre aconsegueixen sorprendre’ls.

Enguany ho han fet portant una de les activitats de moda, les Bumper Balls, en la qual els joves es converteixen en enormes pilotes inflables que els permeten jugar i rebotar pel camp mentre duen a terme esports com el futbol.

Paintball i Room Escape

A més, els nois de 12 a 14 anys han pogut gaudir d’una sessió de paintball en pista americana, inflables de l’estil d’Humor amarillo, classes de breakdance, capoeira, i fins i tot del Room Escape, un altre dels jocs de moda, que consisteix en tancar-se en una habitació i no poder-ne sortir fins que es resolen tot un seguit d’enigmes. Enguany, com a novetat respecte a altres anys, els usuaris s’han pogut apuntar a l’ExtiuExtrem per setmanes, fet que ha facilitat que molts joves s’ho hagin pogut combinar millor per participar-hi. Això s’ha notat amb el nombre d’inscripcions, que en alguna de les setmanes ha vorejat la seixantena.

Entre ells, molts repetidors, especialment de 4rt. A aquests joves, que l’any que ve ja quedaran fora del casal, se’ls fa un comiat molt especial durant les colònies que es fan l’última setmana, i a la qual s’hi convida també als joves que van acabar l’any passat.

Aquesta setmana serà la darrera de l’ExtiuExtrem 2016, i un any més Núria Barragán en fa una valoració del tot positiva, apuntant que, a més del treball esportiu i d’oci, s’ha aconseguit fomentar molt l’autonomia, un dels grans objectius a l’hora de formular el casal.

En paral·lel a aquest, també s’ha celebrat el Mega Estiu, el casal municipal per a nens i nenes de P3 a 6è que ha tingut lloc a l’escola La Canaleta. Aquest arriba enguany a l’edició número 21, i entre tots dos casals s’han rondat les 350 inscripcions.

Com s’ha fet altres anys, aquest casal que aplega infants de 3 a 11 anys s’ha organitzat al voltant d’un centre d’interès, un tema sobre el qual s’han ideat les activitats que han omplert els dies dels més petits de Vila-seca. Enguany aquest ha estat ‘Els somnis’. Sergio Martínez, coordiandor del Mega Estiu, explica el perquè d’aquesta elecció: «hem buscat un tema abstracte perquè ens permet treballar de manera molt oberta; a més ens convida a posar l’èmfasi en qüestions com la imaginació i la creativitat». Juntament amb aquests valors, Martínez apunta que altres qüestions fonamentals que s’amaguen darrere de les activitats que es fan són el treball de valors com la coeducació, l’autonomia, la responsabilitat, l’empatia i el saber compartir.

Amb vint-i-vuit monitors, quinze premonitors i més de 250 nens i nenes inscrits, el Mega Estiu d’aquest 2016 ha volgut fer un pas més. Així ho assegura Francisco Javier Almazán, regidor de Joventut i Esport de l’Ajuntament de Vila-seca: «volem que sigui un casal inclusiu, per això l’hem obert a infants amb necessitats especials, i hem incorporat vetlladors a l’equip de responsables». Almazán també apunta que el Mega Estiu s’ha convertit en un punt de trobada per als nens i nenes de les set escoles del municipi, que durant uns dies comparteixen un sol espai i es diverteixen plegats. El regidor també ha destacat el fet que l’equip de monitors està format per joves vila-secans, la majoria dels quals s’ha format al programa ‘Carretera i manta’: «els hem vist des de petits, han anat creixent, primer com a premonitors, i ara ja són monitors, i els propis nens els coneixen de tota la vida».

Durant les setmanes que ha durat el casal, els infants han fet tota mena d’activitats, com sortides amb bicicleta a la platja, jocs als parcs del municipi, i fins i tot unes colònies. Ara bé, l’activitat estrella del programa és la nit al casal, que enguany es va fer el dijous 14 de juliol, durant la qual tots els participants van passar la nit junts a la Canaleta.

tracking