Diari Més

MEDI NATURAL

Demanen llicència per criar gats de Bengala a Pradell de la Teixeta

És un fèlid que va néixer de l’encreuament entre un gat domèstic i un gat de Bengala, el ‘gat lleopard’

Gat bengalí, un híbrid creat a la dècada dels seixanta que ja està considerat raça oficialment.

Demanen llicència per criar gats de Bengala a Pradell de la TeixetaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

De l’encreuament d’un gat asiàtic amb un gat domèstic va néixer el gat bengalí a la dècada dels seixanta. L’animal que aleshores fou considerat un híbrid és ja una raça reconeguda oficialment i que s’ha estès com a animal de companyia a tot Europa. El preu del gat bengalí, que té un mantell semblant a la del lleopard, pot oscil·lar dels 300 als 3.000 euros, depenent de moltes variables i, especialment, de si serà un animal per la cria o domèstic.

El municipi prioratí de Pradell de la Teixeta podria acollir, aviat, un nucli zoològic per a la cria de gat bengalí. Un ciutadà francès dedicat a la criança d’aquest fèlid al seu país d’origen, Christophe Granato, ha demanat llicència a l’Ajuntament per obrir l’espai a una finca rural del municipi. Actualment, la llicència es troba en exposició pública, però, tal com assegura la mateixa alcaldessa, Maria del Mar Amorós, el consistori no coneix els detalls del projecte.

Més fort, però menys esquerp

En cas de tirar endavant, el viver de Pradell de la Teixeta no serà l’únic dedicat a la venda d’aquests animals a les comarques tarragonines. Denise Moult va ser la introductora de la raça del gat bengalí a Europa. L’any 1995 va portar els primers exemplars. I ho va fer a Tortosa, on va obrir Bengalíes Ramazan, un nucli zoològic dedicat a la cria d’aquests fèlids.

Tot i que la seva aparença és molt més robusta que la del gat domèstic, el gat bengalí es caracteritza per ser menys esquerp. «El seu comportament és molt afectuós, molt juganer, és fidel al seu amo, mai no treu les urpes i és un fèlid que es compagina molt bé amb els gossos», afirma Denise Moult.

«La seva fisonomia és més musculada que la del gat convencional, especialment a coll i espatlla», afegeix.

Un gran nedador

No només aquestes característiques el fan diferent dels gats domèstic. El gat bengalí és un gran nedador, una herència genètica del seu avantpassat salvatge, que es caracteritza per les seves grans qualitats de pescador i nedador. Segons Denise Moult, el pes d’una femella pot anar dels tres als cinc quilos. Com a la majoria de mamífers, el mascle és més gran: pot pesar entre cinc i vuit quilos.

«És considerat una raça mitjana», assegura Moult. El color del seu mantell pot variar – ivori, crema, groc, daurat i taronja– com en els gats domèstics.

tracking