Diari Més

Territori

Llum verda a la vegueria del Penedès

La nova vegueria inclourà les comarques de l'Alt i Baix Penedès, el Garraf i part de l'Anoia

Llum verda a la vegueria del Penedès

Llum verda a la vegueria del PenedèsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parlament ha donat avui llum verda a tramitar la llei per la qual es crearà la vegueria del Penedès -una de les divisions administratives del territori català- i que també incorpora la nova comarca del Moianès (Barcelona).

Per una majoria 98 vots a favor i cap abstenció, Junts pel Sí, PSC, Catalunya Sí que es pot i CUP han estirat les esmenes a la totalitat de PPC i Ciutadans.

La cambra ha aprovat, així, que es tramiti l'adaptació de la llei 30/2010 de vegueries, per afegir la del Penedès, que inclouria les comarques de l'Alt i Baix Penedès, el Garraf i part de l'Anoia.

Quan acabi la tramitació i s'aprovi la llei, Catalunya passarà a disposar de vuit vegueries: Barcelona, Penedès, Tarragona, Terres de l'Ebre, Lleida, Central, Girona i Alt Pirineu.

La vegueria és una jurisdicció administrativa d'origen medieval que es va recuperar a Catalunya el 2010 per a l'organització interna, sense substituir a les províncies.

La normativa que inicia avui el tràmit també incorpora la comarca del Moianès, una iniciativa avalada per una consulta popular en el territori concernit

tracking