Diari Més

Justícia

Tres nous jutges s'incorporaran als Jutjats de la demarcació

El president del TSJC, Jesús María Barrientos, els demana «un esforç d'integració i assimilació dels costums i arrels culturals de Catalunya»

Un Ministeri de Justícia en funcions bloqueja la construcció del nou jutjat d'Instància i Família

Un Ministeri de Justícia en funcions bloqueja la construcció del nou jutjat d'Instància i FamíliaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres jutges de la 66a promoció han estat destinats a la demarcació de Tarragona, concretament a Reus, el Vendrell i Tarragona, i han jurat aquest dimecres el càrrec abans d'incorporar-se als seus primers destins en jutjats.El president del TribunalSuperior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, elsha demanat, durant l'acte,«esforç, treball, honestedat, independència i equidistància».

Els tres jutges sónAdrián Goñi, que anirà de reforç al jutjat d'Instrucció 3 de Reus,Jorge Zapatero, de reforç als jutjats 1 i 6 del Vendrell iJuan Díaz, de reforç per als jutjats d'Allò Mercantil i Primera Instància 5 (família) de Tarragona. Una quarta jutgessa ha estat destinada a Catalunya,Anna Fluvià, de reforç per als jutjats Penals de Girona.

En el seu discurs Barrientostambé ha demanat als nous jutges«un esforç d'integració i assimilació dels costums i arrels culturals i d'identitat de la societat catalana»,i els ha recordat que han de ser «especialment escrupolosos amb el reconeixement dels drets lingüístics de les parts interventores en un procés».

Barrientos ha recomanat als jutges novells que mai perdin de vista que és un «privilegi»que la societat els confiï«la resolució dels seus conflictes i, sobretot, la tutela dels drets dels ciutadans». Tambéels ha demanat«honestedat i integritat personal; entrega a la feina amb diligència; independència i respecte únic a la Llei; neutralitat i equidistància de les parts; responsabilitat i compromís decidit amb el servei públic de Justícia».I els ha insistit que han de saber sempre que «els ciutadans són els destinataris últims del servei que prestem els jutges i que tenim amb ells un deure de consideració i respecteextensiu tant a les parts com als professionals que els assisteixen i representen».

Barrientos ha afirmat que els nous jutges no generaranaquesta confiança si la seva actuació judicial no és pública i transparent.En aquest mateix acte, ha jurat el seu ascens a magistrada la jutge María Lourdes Martí Carrera, titular del jutjat de primera instància número 5 de Reus.

tracking